Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Plățile pentru programul de ajutor HoReCa încep la 20 decembrie. Peste 8.000 de firme primesc ajutor de stat

Plățile pentru programul de ajutor HoReCa încep la 20 decembrie. Peste 8.000 de firme primesc ajutor de stat
Acordurile de plată se transmit din 14 decembrie FOTO Pixabay
Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat că acordurile de plată pentru programul HoReCa au început să se transmită de marţi, 14 decembrie. Plăţile vor fi efectuate în conturile beneficiarilor începând cu data de 20 decembrie.
"Începând de astăzi (marţi - n. red.), în cadrul aplicaţiei electronice de înscriere, se transmit acordurile de plată pentru programul HoReCa. Pentru creditele bugetare disponibile în acest moment, în valoare de 1 miliard de lei, s-a aplicat prorata în procent de 46,87% din sumele contractate", se precizează în anunţul postat pe Facebook.

La începutul lunii, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, anunța că anul acesta va fi achitată suma de un miliard de lei către antreprenorii din sector.

"La mai puţin de două săptămâni de la preluarea mandatului, mă bucur să anunţ că schema HoReCa este pe drumul cel bun, iar din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister, iar pe 14 decembrie începe procedura de plată. Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită şi diferenţa de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse şi aprobate", a declarat Cadariu, potrivit unui comunicat al ministerului. ...citeste mai departe despre "Plățile pentru programul de ajutor HoReCa încep la 20 decembrie. Peste 8.000 de firme primesc ajutor de stat" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 14 Decembrie 2021, ora 21:56

 Articol citit de 372 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor