Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
< >20 / 26 stiri
A   A   A

Cum arată cel mai nou lot din Autostrada Transilvania ce va fi dat în trafic săptămâna viitoare ”Aici depășim 1.000 de kilometri” VIDEO

Cum arată cel mai nou lot din Autostrada Transilvania ce va fi dat în trafic săptămâna viitoare ”Aici depășim 1.000 de kilometri” VIDEO
Imagine de pe noul tronson de autostradă FOTO Asociația Pro Infrastructură
Traficul pe lotul Nuşfalău - Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei, s-ar putea deschide în 22 septembrie. Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a făcut o tură de probă pe noul tronson.
”Mă aflu pe șantierul următorului tronson de autostradă care va fi dat în trafic, unde fac o simulare de parcurs. Este vorba despre primul tronson de autostradă de pe raza județului Sălaj, Nușfalău - Suplacu de Barcău din cadrul Autostrăzii Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea (Autostrada Transilvania) A3.

Așa cum spuneam în luna ianuarie, anul acesta depășim borna de 1.000 de kilometri de autostradă dați în trafic, mai precis, zilele următoare. Știu că a durat mult, mult prea mult, dar trendul ascendent din ultimii 3 ani în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră, ne permite să spunem că vom atinge borna de 2.000 de kilometri până în anul 2030”, a spus secretarul de stat.
Antreprenorul a executat 13,55 de kilometri de autostradă, 12 poduri și pasaje, nodul rutier de la Nușfalău (km 67+500), descărcare provizorie în zona comunei Marca și parcare de scurtă durată, pe ambele căi.

”La semnarea acestui contract pentru proiectarea și execuția acestui tronson de autostradă, care a avut loc în septembrie 2020 și la care am participat împreună cu ministrul transporturilor Lucian Bode, le-am spus reprezentanților antreprenorului, având în vedere că era primul lor contract câștigat în România, că la noi este o vorbă "prima impresie este una singură" și mă bucur că antreprenorul a înțeles-o și a lăsat o impresie bună, prin execuția la timp și în bune condiții a acestei lucrări”, a completat reprezentantul Ministerului Transporturilor.

Antreprenorul este compania NUROL İNŞAAT VE TİCARET A.Ş din Turcia iar valoarea contractului este 384,138,887.89, fără TVA, bani din fonduri europene.

...citeste mai departe despre "Cum arată cel mai nou lot din Autostrada Transilvania ce va fi dat în trafic săptămâna viitoare ”Aici depășim 1.000 de kilometri” VIDEO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Duminica, 17 Septembrie 2023, ora 19:40
 Sursa: Business24

 Articol citit de 647 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor