Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Banca Mondială alocă alte 200 de milioane de dolari pentru Ucraina. La cât se ridică sprijinul total pentru această țară

Banca Mondială alocă alte 200 de milioane de dolari pentru Ucraina. La cât se ridică sprijinul total pentru această țară
Banca Mondială FOTO: lyberti.com
Banca Mondială (BM) a anunţat luni, 14 martie că pune la dispoziţie aproape 200 de milioane de dolari finanţare suplimentară şi reprogramată pentru a sprijini serviciile sociale şi persoanele vulnerabile din Ucraina, pe lângă cele 723 milioane de dolari aprobate săptămâna trecută.
Finanţarea face parte din pachetul de sprijin de trei miliarde de dolari pe care Banca Mondială anunţase anterior că îl pregăteşte pentru Ucraina în următoarele luni.

Preşedintele BM, David Malpass, a declarat că speră ca instituţia să finalizeze pachetul de sprijin de trei miliarde de dolari în şase-opt săptămâni pentru a ajuta Ucraina să-şi acopere necesităţile de finanţare. Acesta a adăugat că efortul de reconstrucţie va implica autostrăzi, poduri şi alte proiecte majore de infrastructură.

"Acestea se vor ridica la zeci de miliarde de dolari", a afirmat Malpass.

Pentru a ajuta acum Ucraina, Banca Mondială va acorda "cât de mult numerar este posibil". De asemenea, vom începe o serie de proiecte pentru a-i ajuta pe ucraineni, inclusiv pe refugiaţi, ca parte a pachetului de sprijin de trei miliarde de dolari, a explicat şeful Băncii Mondiale.

Acesta a adăugat că sprijinul combinat total aprobat deja pentru a ajuta Ucraina se ridică la aproximativ 925 de milioane de dolari. Austria a furnizat 11 de milioane de dolari unui fond de sprijin al donatorilor pentru a ajuta Ucraina. Până acum s-au strâns în acest fond 145 de milioane de dolari, a informat Banca Mondială.

Citește cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina ...citeste mai departe despre "Banca Mondială alocă alte 200 de milioane de dolari pentru Ucraina. La cât se ridică sprijinul total pentru această țară" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 15 Martie 2022, ora 09:40

 Articol citit de 674 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor