Benzina si motorina se scumpesc cu 6 bani pe litru incepand de maine

Joi, 31 Decembrie 2020, ora 10:16
575 citiri
Benzina si motorina se scumpesc cu 6 bani pe litru incepand de maine
Foto: Pixabay.com

Benzina si motorina se scumpesc cu 6 bani pe litru incepand de maine, 1 ianuarie 2021, ora 0:00, ca urmare a majorarilor de accize operate conform Codului fiscal.

Acciza pentru benzina fara plumb are o valoare de 1.827,13 lei pe mia de litri, in crestere de la 1.773,46 pe mia de litri. De asemenea, pentru motorina, acciza creste la 1.674,55/mia de litri, de la 1.625,37 lei pe mia de litri, potrivit datelor postate pe site-ul Ministerului de Finante.

Aceste majorari vor determina o crestere de 6 bani, in medie, pentru pretul benzinei si motorinei din benzinarii, avand in vedere ca taxele (acciza si TVA) reprezinta aproximativ jumatate din pretul final al acestor produse, arata calculele companiilor petroliere.

Ziare.com a mai scris si in trecut de aceste scumpiri la carburanti, scumpiri ce vor aduce cu ele alte majorari de preturi pe intreg lantul economic.

Efectele reale ale majorarii infime a preturilor carburantilor: nou val de scumpiri in 2021. "Este un atentat la puterea de cumparare"

Noile scumpiri care au "gaurit" portofelele romanilor ...citeste mai departe despre "Benzina si motorina se scumpesc cu 6 bani pe litru incepand de maine" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scumpiri carburanti, #scumpiri benzina , #Stiri Macroeconomie