Bitcoin a scazut cu peste 10%, dupa ce Elon Musk a declarat ca preturile criptomonedelor "par ridicate"

Marti, 23 Februarie 2021, ora 09:25
1200 citiri
Bitcoin a scazut cu peste 10%, dupa ce Elon Musk a declarat ca preturile criptomonedelor "par ridicate"
Moneda bitcoin FOTO Unsplash

Bitcoin a scazut luni, 22 februarie, cu peste 10%, la 51.993 de dolari pe unitate, dupa ce miliardarul Elon Musk, proprietarul Tesla, a afirmat weekendul trecut ca preturile criptomonedelor "par ridicate", transmite Reuters.

La un anumit moment, bitcoin a scazut sub nivelul de 50.000 de dolari pe unitate, la un minim al zilei de 47.700 de dolari pe unitate, potrivit datelor oferite de Coin Metrics.

Nu este clar ce a provocat scaderea de luni a bitcoin. Sambata, Musk a afirmat ca preturile bitcoin si ether par exagerate.

Bitcoin a avansat duminica la peste 58.000 de dolari pe unitate, dar tendinta ascendenta s-a inversat intre timp.

Bitcoin a ajuns la 58.000 de dolari pe unitate

Fluctuatiile de peste 10% ale pretului bitcoin nu sunt o raritate. In 2017, bitcoin a urcat la un moment dat la aproape 20.000 de dolari pe unitate, pentru ca in urmatorul an sa piarda 80% din valoarea sa.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a avertizat luni ca bitcoin "este un activ extrem de speculativ", afirmand ca este ingrijorata ca investitorii isi vor pierde banii.

"Este un mod extrem de ineficient de a efectua tranzactii, iar cantitatea de energie consumata in procesarea tranzactiilor respective este uluitoare", a spus fosta presedinta a Rezervei Federale.

Bitcoin a crescut cu peste 80% in acest an. Saptamana trecuta, criptomoneda a atins pentru prima oara o capitalizare de piata de 1.000 de miliarde de dolari.

Mai puteti citi:

Cine este cu adevarat Diana Sosoaca, senatoarea pusa mereu pe scandalUn preot, urmarit national pentru ca fuge de condamnare, se plange pe YouTube de pedeapsa primita. Slujitorul Bisericii cu Luna a dat un tun de aproape doua milioane de euroVIDEO Cum sa adormi intr-un minut. Metoda "4-7-8" face minuniFOTO Ce bolid de lux conducea Florinel Coman cand a fost prins la volan cu 165 de kilometri pe oraInfractorii romani, afectati de Brexit: britanicii s-au saturat de ei si ii expulzeaza. "Nu stiu cum, dar o sa ma intorc. Fac aici 2.000-3.000 de lire pe zi" ...citeste mai departe despre "Bitcoin a scazut cu peste 10%, dupa ce Elon Musk a declarat ca preturile criptomonedelor "par ridicate"" pe Ziare.com

#Bitcoin, #crestere, #Elon Musk, #criptomoneda , #Stiri Macroeconomie