Câți bugetari din România câștigă mai mult decât președintele Klaus Iohannis

Joi, 23 Iunie 2022, ora 21:18
225 citiri
Câți bugetari din România câștigă mai mult decât președintele Klaus Iohannis
Bugetarii care câștigă mai mult decât președintele țării ar putea plăti impozite mai mari FOTO Pixabay

Peste 13.500 de persoane care lucrează la stat au avut venituri nete de 14.000 de lei sau mai mari în aprilie 2022.

Potrivit discuțiilor din coaliție care vizează modificarea Codului Fiscal, veniturile salariale mai mari decât ale președintelui Klaus Iohannis ar putea fi supraimpozitate.

„Agenția Națională de Administrare Fiscală nu deține o evidență a funcționarilor publici, însă are la dispoziție informații privind veniturile salariale încasate de salariați, astfel cum sunt declarate de către contribuabili prin intermediul declarației 112 (Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate).

Potrivit informațiilor din declarația 112 depusă pentru luna aprilie 2022 de către angajatorii instituții publice (instituție cu personalitate juridică, a administrației publice centrale, locale sau europene, care gestionează resurse financiare publice) a rezultat un număr de 13.588 persoane care au încasat venituri nete egale sau mai mari decât 14.000 lei”, a transmis ANAF la solicitarea Main News.

Conform declarației de avere, președintele Klaus Ioahnnis a încasat 178.391 de lei în 2021, echivalentul a aproximativ 14.800 de lei pe lună.

Virgil Guran: Nu mi se pare normal ca un funcţionar să aibă salariul mai mare decât preşedintele

Prim-vicepreşedintele PNL Virgil Guran a anunțat că s-a discutat ca pentru cei cu salariul mai mare decât preşedintele țării să se găsească o formulă de impozitare.

„Este clar că nu se va trece la acea impozitare progresivă. Deocamdată, nu se va trece la aşa ceva, este clară situaţia că nu vor fi taxe şi impozite în plus, dar într-adevăr s-a discutat un lucru care mi se pare absolut normal, în domeniul bugetar, cei care au salariul mai mare decât preşedintele să se găsească o formulă de impozitare. Chiar nu mi se pare normal ca un funcţionar să aibă salariul mai mare decât preşedintele”, a spus Virgil Guran.

PSD propune ca veniturile din sistemul bugetar care depășesc salariul Președintelui să fie supraimpozitate cu 40%. ...citeste mai departe despre "Câți bugetari din România câștigă mai mult decât președintele Klaus Iohannis" pe Ziare.com

#venituri bugetari, #supraimpozitare, #salariu, #Klaus Iohannis presedinte , #Stiri Macroeconomie