Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Cine a cumpărat celebra cabană Caraiman. "Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business"

Cine a cumpărat celebra cabană Caraiman. "Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business"
Cabana Caraiman FOTO Nelu Lupan
Cabana Caraiman a fost scoasa la vanzare in urma cu trei ani de britanicul care o detinea. 200.000 de euro a cerut englezul, iar noul proprietar e gata sa investeasca pentru a-i reda lacasului stralucirea de altadata.
Violonistul Alexandru Tomescu a cumparat celebra cabana Caraiman si are planuri de restaurare
Cel mai cunoscut si apreciat violonist roman contemporan, Alexandru Tomescu, a cumparat cabana Caraiman din Bucegi, pe care vrea sa o restaureze si sa o reintroduca in circuitul turistic, relateaza Profit.ro. Pana atunci, artistul merge acolo de cate ori ii permite timpul, inclusiv pentru mici reparatii si imbunatatiri la cladirea abandonata de mai multi ani.

Fostul proprietar, un om de afaceri britanic, a detinut cladirea 16 ani, in 2019, cabana a fost scoasa la vanzare, pentru circa 200.000 de euro, dar cetateanul britanic nu a gasit un cumparator.

Ulterior, a negociat cu Alexandru Tomescu, timp de sase luni, prin intermediari, iar pretul final a fost undeva la mai putin de 200.000 de euro, conform Profit.ro.


El planuieste o restaurare a cabanei, care ar urma sa reintre in circuitul turistic si sa ofere adapost celor care au nevoie de ea, de fapt exact scopul pentru care a fost construita.

"Caut informatii despre istoria cabanei, numele fostilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau sa fie o cabana altfel, care sa ii inspire si pe altii si sa arate ca se poate face ceva frumos si confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau sa fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latura estetica. Un loc pentru montaniarzi, dar si pentru muzicieni si artisti in general", a declarat Tomescu pentru Profit.ro.

Cabana a fost construita in anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, in zona platoului Bucegilor.

Potrivit siteului emunte.ro inaltarea cabanei s-a facut cu sacrificii si cheltuieli foarte mari. Pe de o parte, transportul materialelor de constructie a fost dificil, in lipsa drumurilor amenajate. Acestea au fost carate anevois si pe bucatele, folosindu-se funicularul Fabricii de Hartie din Busteni, cai, magari si carute. Pe de alta parte, "Clubul Carpatin Roman" (CCR) s-a confruntat cu lipsa muncitorilor, care fugeau din calea climatului alpin.

O alta lipsa a fost cea a fondurilor, astfel ca membrii CCR au organizat serate dansante si s-au straduit, prin diverse metode, sa obtina finantare din pa ...citeste mai departe despre "Cine a cumparat celebra cabana Caraiman. "Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau sa fac un business"" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 03 Octombrie 2022, ora 08:47

 Articol citit de 700 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor