Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Preţurile cafelei, la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. Cauzele ce au dus la explozia prețurilor

Preţurile cafelei, la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. Cauzele ce au dus la explozia prețurilor
Preţurile boabelor de cafea arabica au crescut cu aproape o treime în luna iulie FOTO Pixabay
Preţurile cafelei au atins cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, din cauza îngheţului care pune în pericol culturile din Brazilia, transmite Reuters.
Preţurile boabelor de cafea arabica au crescut cu aproape o treime în luna iulie, acesta fiind cel mai recent caz de temeri provocate pe pieţele de mărfuri de vremea extremă.

Cel mai grav îngheţ produs în regiunea cultivatoare de cafea din Brazilia din ultimii 25 de ani va reduce producţia de anul viitor, provocând crreşterea preţurilor cafelei la maxime ale ultimilor şase ani, pe pieţele mondiale.

Valul de frig este al doilea şoc meteorologic care a lovit în ultimele luni fermierii din Brazilia, cel mai mare producător de cafea din lume, existând riscul creşterii preţirilor cafelei la nivel mondial. Înainte de îngheţ a avut loc o secetă care a afectat producţia în 2021.

Comercianţii sunt îngrijoraţi de perspectiva unei alte recolte slabe peste un an şi au împins preţul contractelor futures pentru boabele arabica până la 2,08 dolari uncia, cel mai înalt nivel atins la New York de la sfârşitul anului 2014. Preţul contractelor futures pentru cafea au crescut cu 30% în iulie şi aproape s-au dublat în ultimul an, punând capăt unei lungi perioade de preţuri mici, care i-a determinat pe mulţi fermieri să-şi abandoneze culturile.

Creşterea preţurilor provucată de de îngheţ este una dintre o serie de mişcări bruşte de pe pieţele de mărfuri cauzate de vremea extremă sau neobişnuită.

Preţurile cherestelei au crescut săptămâna trecută, când incendiile din pădure care au izbucnit în au ameninţat o parte din aprovizionarea cu lemn a SUA.

Inundaţiile din nord-vestul Europei au perturbat fluxul de mărfuri, cum ar fi livrarea de substanţe chimice de-a lungul râului Rin.

Frigul din Texas a dus la o creştere a preţurilor la gazele naturale şi la energie electrică în februarie. ...citeste mai departe despre "Preţurile cafelei, la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. Cauzele ce au dus la explozia prețurilor" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 09:10

 Articol citit de 417 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor