Seful CFR Calatori vrea sa repare sute de vagoane, in 2021: "Avem undeva acum o estimare la 350 de milioane de lei pentru investitii"

Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 20:51
533 citiri
Seful CFR Calatori vrea sa repare sute de vagoane, in 2021: "Avem undeva acum o estimare la 350 de milioane de lei pentru investitii"
Sute de vagoane vor fi modernizate, in 2021 FOTO (generica) Pixabay.com

CFR Calatori are in plan ca in 2021 sa repare si sa modernizeze in jur de 440 de vagoane, insa este puternic dependenta de bugetul pe care il va primi, a declarat, miercuri, Dan Costescu, directorul general al companiei.

"Pentru acest an, noi ne continuam planurile asa cum le-am stabilit si le-am anuntat inca de la inceputul lui 2020. Am stabilit atunci trei piloni importanti: 1 - sa punem calatorul in centrul deciziilor noastre, vocea lui va trebui sa fie auzita, sa se transforme in decizii; 2 - sa ne ocupam de trenuri mai bine decat in ultimii ani, si s-a vazut acest lucru - v-am anuntat deja obiectivul 1000 plus, am ajuns la 1000 de vagoane dupa ce in sezonul trecut aveam doar 790, deci e o crestere de aproape 30% de parc, va spun este fara precedent in Europa. Evident ca ne trebuie si buget pentru acest lucru.

In acest an ne-am propus sa reparam si sa modernizam undeva la 440 de vagoane. Evident ca avem si la scadenta. Obiectivul nostru este sa crestem controlat si in niciun caz sa scadem sub 1000 de vagoane. Din cele 440 - 400 ar fi doar cele reparate, iar 40-50 sa fie vagoane modernizate. Repet, suntem puternic dependenti de bugetul pe care-l vom primi. Anul trecut prin faptul ca am dublat practic viteza de modernizare fata de anii precedenti, am primit aceste fonduri si am convingerea ca si in acest an aceste eforturi ale noastre vor fi din nou apreciate si vor continua sa vina banii pe investitii", a afirmat Costescu.

Potrivit acestuia, compania are in plan sa modernizeze si vagoanele care formeaza trenurile internationale, pentru a fi pregatita in momentul redeschiderii granitelor, ca urmare a stoparii pandemiei de coronavirus.

"Noi avem in afara de aceste 440 de vagoane pentru exploatarea interna avem si niste tinte externe. Ne dorim sa realizam si niste trenuri internationale pentru a putea sa mergem pana la Viena sau in alte destinatii in momentul cand se vor deschide granitele si va trebui sa contracaram cumva ofensiva care va exista din partea celorlalti operatori europeni. Pentru aceasta ne-am propus un set de garnituri noi pentru international care sa fie vopsite identic, sa aiba aceeasi schema de vopsire, sa fie uniforme, indiferent ca sunt de clasa 1 sau clasa a 2-a, vagoane de dormit sau cuseta.

Avem undeva acum o estimare la 350 de milioane de lei pentru investitii. Doar pentru investitii vorbesc, pentru ca este capitol separat din buget. Vagoane aduse in stare noua prin modernizare - este parghia pe care o avem. In primu ...citeste mai departe despre "Seful CFR Calatori vrea sa repare sute de vagoane, in 2021: "Avem undeva acum o estimare la 350 de milioane de lei pentru investitii"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Transporturilor investește 200 de milioane de euro din Fondul de Modernizare în trenuri și locomotive. Când vor fi puse în circulație noile garnituri
Ministerul Transporturilor investește 200 de milioane de euro din Fondul de Modernizare în trenuri și locomotive. Când vor fi puse în circulație noile garnituri
Ministerul Transporturilor a aprobat miercuri, 17 aprilie indicatorii tehnico-economici pentru achiziția a 9 trenuri electrice noi și a 23 de locomotive, investiție care are asigurată o...
#CFR Calatori, #moderenizare vagoane, #reparatii vagoane , #Stiri Macroeconomie