Citu, mesaj pentru parlamentari: Nu respingeti ordonanta 1 si cea care amana dublarea alocatiilor

Luni, 09 Martie 2020, ora 12:17
1148 citiri
Citu, mesaj pentru parlamentari: Nu respingeti ordonanta 1 si cea care amana dublarea alocatiilor
Foto: Captura Facebook/ Florin Citu

Ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu, a solicitat, luni, Parlamentului sa nu respinga actele normative care proroga, pana in luna august, dublarea alocatiilor pentru copii si anularea masurilor financiare prevazute in Ordonanta 114/2019.

"Este un mesaj pentru colegii mei parlamentari, in special cei de la Camera Deputatilor. Nu respingeti ordonanta 1 si ordonanta care proroga dublarea alocatiilor pentru copii pana la 1 august 2020.

In acest moment, este nevoie de stabilitate financiara. Va garantez ca avem buffer-ul necesar pentru a face fata acestei provocari", afirma Florin Citu intr-un material video postat pe pagina sa de Facebook.

La sfarsitul anului trecut, Guvernul si-a asumat raspunderea pe modificarile la ordonanta 114, printre prevederile eliminate fiind cele referitoare la "taxa pe lacomie", taxele din energie, posibilitatea renuntarii la Pilonul II si inghetarea salariilor demnitarilor.

Ulterior, PSD a contestat la Curtea Constitutionala asumarea raspunderii Guvernului, situatie in care Executivul a adoptat, in ianuarie 2020, Ordonanta 1/2020. Senatul a respins, recent, aceasta ordonanta, care va merge astfel in Camera Deputatilor, for decizional.

Pe de alta parte, la jumatatea lunii ianuarie, Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta pentru prorogarea, pana la 1 august, a termenului pentru majorarea alocatiilor pentru copii. La inceputul lunii februarie, Senatul a respins si acest act normativ. ...citeste mai departe despre "Citu, mesaj pentru parlamentari: Nu respingeti ordonanta 1 si cea care amana dublarea alocatiilor" pe Ziare.com

#Florin Citu mesaj OUG 1 , #Stiri Macroeconomie