Europa, în prima linie a redresării turismului, dar nu mai devreme de 2024. Ce se va întâmpla cu România

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 03:25
576 citiri
Europa, în prima linie a redresării turismului, dar nu mai devreme de 2024. Ce se va întâmpla cu România
Ritmul vaccinarii ar trebui să fie chiar mai important pentru revitalizarea industriei turismului în România FOTO Pexels.com

Pe măsură ce guvernele fac eforturi pentru a limita răspândirea noilor tulpini din ce în ce mai contagioase ale virusului SARS CoV-2 şi pentru a-şi determina locuitorii să se vaccineze în număr cât mai mare, industria turismului speră la o redresare economică.

În acest context, certificatul verde pare a nu fi suficient în relansarea turismului, care se preconizează că va înregistra o revenire abia în 2024, arata un studiu realizat de Euler Hermes.

Astfel, pentru a determina ritmul de revenire în urma șocului cauzat de pandemia de coronavirus sunt luate în calcul două aspecte importante: timpul necesar pentru a obține imunitatea de turmă și lecțiile învățate de fiecare țară din criza economică precedent (cea din 2008 la nivel global).

În timp ce SUA și Marea Britanie par a fi drumul cel bun în ceea ce privește imunizarea populației, UE se așteaptă la un rezultat eficient la sfârșitul anului 2021, iar Japonia în prima jumătate a anului 2022. Acest lucru ar putea împiedica persoanele din aceste țări să viziteze SUA sau Marea Britanie fără documente care să le ateste sănătatea.

India si America de Sud arată o întârziere pronunțată a vaccinării

Cu toate acestea, cea mai mare parte a vaccinurilor disponibile nu împiedică persoanele vaccinate să îi contamineze pe alții, în special pe cei care nu au fost încă vaccinați. China și Africa de Sud ar trebui să atingă imunitatea de turmă în a doua jumătate a anului 2022. Alături de India, America de Sud arată o întârziere a vaccinării determinată în special de dificultățile de a obține vaccinuri mai convenționale și mai ieftine, cum ar fi vaccinul chinezesc CoronaVac.

De asemenea, întârzierea apare și din cauza problemelor legate de administrarea vaccinului, în special în Brazilia. America de Sud trebuie, totodată, să facă față reticenței populației sale la vaccin și unor perturbări în gestionarea lanțului de aprovizionare de la locația în care sunt fabricate vaccinurile până la punctele de distribuție.

Astfel, considerând că actuala criză economică a început în primul trimestru al anului 2020, înseamnă că serviciile globale legate de turism și activitățile de călătorie ar putea reveni la nivelurile dinaintea crizei începând cu a doua jumătate a anului 2022.

Cu toate acestea, pandemia a declanșat o criză economică fără precedent, cu măsuri majore de izolare prin bl ...citeste mai departe despre "Europa, în prima linie a redresării turismului, dar nu mai devreme de 2024. Ce se va întâmpla cu România" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
#turism, #Euler Hermes, #timp liber, #Europa, #turisti, #Mihai Chipirliu, #vaccinare , #Stiri Macroeconomie