Avertisment din partea sefului Rezervei Federale a SUA: Criptomonedele nu sunt active utile pentru pastrarea valorilor

Marti, 23 Martie 2021, ora 08:42
544 citiri
Avertisment din partea sefului Rezervei Federale a SUA: Criptomonedele nu sunt active utile pentru pastrarea valorilor
Seful FED despre monedele virtuale/Foto: Pixabay

Presedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a afirmat luni, 22 martie, ca criptomonedele continua sa fie o modalitate instabila de pastrare a valorilor si ca banca centrala americana nu se grabeste sa introduca pe piata un instrument concurent, transmite CNBC.

"Sunt extrem de volatile si de aceea nu sunt utile cu adevarat pentru pastrarea valorilor si nu sunt sustinute de nimic", a afirmat Powell intr-o discutie online referitoare la operatiunile bancare digitale, gazduita de Banca Reglementelor Internationale.

"Sunt mai mult active specualative care sunt, in esenta, mai mult un substitut pentru aur, nu pentru dolar", a explicat Powell.

Seful Fed a vorbit intr-o zi in care bitcoin a scazut pe platforma Coinbase, dar este totusi tranzactionata la aproape 57.000 de dolari pe unitate. Criptomoneda a crescut in ultimele sapte luni, pe fondul tranzactiilor intense si a acceptarii tot mai largi a acesteia in sectorul financiar.

In ultimii cativa ani, Fed a lucrat la propiul sau sistem de plati care faciliteaza transferul de bani mai rapid, fiind probabil ca produsul final sa fie prezentat in urmatorii doi ani.

Fed a cercetat si daca ar fi necesara sau practica o moneda digitala a bancii centrale.

Powell a spus in aceasta privinta ca banca centrala nu se grabeste.

"Pentru a face acest lucru ar trebui sa obtinem sprijinul Congresului, al administratiei, al publicului larg si nu am inceput inca acest angajament public", a aratat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FED, #Statele Unite Americii, #monede virtuale, #Bitcoin , #Stiri Macroeconomie