De ce suspenda Ford Romania productia la Craiova

Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 16:18
702 citiri
De ce suspenda Ford Romania productia la Craiova
Fabrica Ford Craiova se inchide din cauza crizei de semiconductori/Foto: Fordauthority.com

Uzina de automobile Ford din Craiova este afectata de criza de semiconductori, anuntand suspendarea activitatii pentru 8 zile, dupa ce, la inceputul luni februarie, si uzina Dacia din Mioveni s-a confruntat cu o situatie similara, anunta Profit.ro.

Criza prin care trece industria auto la nivel global, din cauza incapacitatii furnizorilor de semiconductori de a face fata comenzilor, a ajuns si la Craiova, unde Ford pregateste suspendarea activitatilor.

"Ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afecteaza o mare parte din industria auto globala, Ford Craiova va suspenda temporar productia de vehicule si motoare timp de 8 zile, incepand cu 26 februarie. Planul actual este ca productia la Ford Craiova sa fie reluata pe data de 10 martie", este mesajul companiei, conform Profit.ro.

Poveste similara si la Dacia Mioveni

La inceputul lunii februarie uzina Dacia din Mioveni si-a intrerupt activitatea, pentru prima data de la izbucnirea crizei de semiconductori la nivel global. Compania avea prevazute si alte zile de inchidere, in luna februarie.

Potrivit Directiei Comunicare Groupe Renault Romania, "in cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta productia industriala pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiti furnizori. Astfel, activitatea de productie industriala de la Mioveni a fost intrerupta in data de 1 februarie. Echipele Grupului - Supply Chain si Achizitii sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de aceasta criza mondiala, care afecteaza mare parte din sectorul auto".

Producatori auto din intreaga lume opresc linii de asamblare a vehiculelor din cauza lipsei semiconductorilor, in unele situatii din cauza masurilor SUA impotriva unor producatori chinezi de cipuri. Sunt afectate uzine din China, America de Nord si Europa.

Mai puteti citi:

Cele doua cuvinte cu care Elon Musk a saracit milioane de mici investitoriDe ce legumele si fructele din supermarket nu se strica niciodata. Semnificatia codului misterios de pe autocolantDecizia surprinzatoare luata de o instanta din Spania dupa ce o romanca a fost ucisa. "Daca era omorat un spaniol, ar fi fost diferit"O noua tragedie in fotbal. Un jucator al Atalantei a murit la doar 21 de aniStabilirea unui medic afgan in Romania, refuzata pentru ca "a initiat si sprijinit activitati al caror scop il constituie savarsirea de acte teroriste" ...citeste mai departe despre "De ce suspenda Ford Romania productia la Craiova" pe Ziare.com

Constructorii auto se așteaptă la un record în vânzările de mașini fabricate în România în 2024. Ce branduri duc greul pieței
Constructorii auto se așteaptă la un record în vânzările de mașini fabricate în România în 2024. Ce branduri duc greul pieței
Vehiculele fabricate în România au cerere pe toate pieţele unde se comercializează, peste 60 de pieţe din lume, astfel că anul 2024 ar putea fi încheiat tot pe plus, cu un nou record, a...
#Ford Romania, #dacia mioveni, #stiri economice, #industria auto , #Stiri Macroeconomie