Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Guvernul ar putea raționaliza gazul pentru companii de la iarnă. Ce se întâmplă cu consumul casnic

Guvernul ar putea raționaliza gazul pentru companii de la iarnă. Ce se întâmplă cu consumul casnic
Guvernul ia în calcul măsuri pentru raționalizarea gazului FOTO Unsplash
Guvernul ia in calcul ca in aceasta iarna, in functie de evolutia regionala legata de razboiului din Ucraina si efectele sanctiunilor aplicate Rusiei, sa impuna o reationalizare a consumului de gaze, pentru companii, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro, populatia nefiind afectata de o posibila rationalizare a consumului.
La nivelul Guvernului s-a format un Consiliu consultativ care urmeaza sa se operationalizeze in perioara urmatoare si care va analiza evolutia crizei energiei, in urma conflictului din Ucraina.

Romania isi asigura, in prezent, 90% din productia de gaze.

In urma unei discutii care a avut loc vine in cadrul Executivului, s-a analizat varianta ca operatorilor economici sa li se aplice un procent echitabil de consum de gaze, pe perioada iernii, in cazul in cazul in care vor exista probleme cu aprovizionarea.

"Se va continua furnizarea fara limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect sa limitam, in procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o rationalizare pentru companii, nu pentru casnici", au precizat surse guvernamentale, precizand ca populatia nu va fi afectata. ...citeste mai departe despre "Guvernul ar putea rationaliza gazul pentru companii de la iarna. Ce se intampla cu consumul casnic" pe Ziare.com

Facebook ShareTweet
 Luni, 04 Iulie 2022, ora 13:10

 Articol citit de 526 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor