In ciuda pandemiei, economia Elvetiei a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii 40 de ani

Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 09:31
1205 citiri
In ciuda pandemiei, economia Elvetiei a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii 40 de ani
Berna, Elvetia / FOTO: Pixabay.com

Economia Elvetiei si-a revenit spectaculos dupa colapsul cauzat de masurile de lockdown si a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii 40 de ani.

Economia elvetiana a inregistrat in trimestrul trei cel mai rapid ritm de crestere din ultimele patru decenii in conditiile in care activitatea comerciala si-a revenit din colapsul cauzat de masurile de lockdown, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Cresterea consumului si a investitiilor in echipamente si constructii a determinat o crestere cu 7,2% a Produsului Intern Brut.

Cresterea este cu atat mai spectaculoasa cu cat, in trimestrul anterior, economia s-a prabusit cu 7%. In pofida recuperarii record, economia este cu aproximativ 2% mai mica decat era inainte de pandemie.

Diferenta este mult mai mica decat decalajele observate la marile economii din zona euro.

"In comparatie cu tarile vecine, economia elvetiana a reusit sa faca fata pana acum crizei coronavirusului relativ nevatamata", arata secretariatul de stat pentru afaceri economice. ...citeste mai departe despre "In ciuda pandemiei, economia Elvetiei a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii 40 de ani" pe Ziare.com

#economia elvetiei, #crestere economica, #PIB, #pandemie, #lockdown, #masuri economice , #Stiri Macroeconomie