Industriasii fac apel la Iohannis si Orban pentru masuri mai ferme de ajutor pentru companii

Luni, 23 Martie 2020, ora 18:23
1219 citiri
Industriasii fac apel la Iohannis si Orban pentru masuri mai ferme de ajutor pentru companii

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR) solicita masuri mai ferme si de amploare pentru depasirea perioadei dificile in care se afla Romania, in contextul pandemiei.

Intr-o scrisoare deschisa catre presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban, UGIR arata ca masurile anuntate pana acum "sunt cel putin timide si lipsite de amploarea de care este nevoie".

"Nu este nici momentul potrivit, nici cazul, ca Autoritatile Statului nostru sa fie creative cu privire la masurile ce se impun a fi adoptate. Aceasta tergiversare a luarii unor decizii si masuri ferme induce o stare de incertitudine si nu este benefica si nici incurajatoare pentru societatea noastra: nici pentru intreprinzatori, nici pentru investitori, nici pentru salariati.

O situatie exceptionala, cum este cea in care a intrat economia noastra acum, cere adoptarea unor solutii exceptionale.

Nepublicarea Hotararilor de Guvern din sedinta din data de 18.03.2020 in Monitorul Oficial adanceste incertitudinea si invariabil conduce la adancirea crizei.

Operationalizarea masurilor, oricare ar fi ele, presupune la randul sau un timp minim necesar. Pentru toate companiile si intreprinzatorii din Romania acest timp este deja un lux pe care nu ni-l permitem.

In acest context, facem apel la autoritatile Statului Roman pentru a actiona in directia asigurarii ajutorului financiar necesar pentru masurile ferme de care are nevoie acum si va avea si mai mult nevoie in viitorul apropiat economia Romaniei:

"1. Preluarea solutiilor legislative din Germania si Franta, sau alte state membre U.E. in privinta relatiilor de munca si scutirilor/inlesnirilor oferite angajatorilor si, indirect, angajatilor.

2. Contractarea unor credite de la BERD, BCE care sa acopere masurile ferme asumate de Autoritati.

3. Rechizitionarea resurselor naturale necesare acoperirii garantiilor pentru credite luate de stat in scopul salvarii economiei. Rechizitionarea resurselor naturale va fi facuta pentru perioada de timp necesara sa acopere rambursarea acestor credite", se arata in scrisoarea UGIR.

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania a identificat si prioritatile momentului, printre care se numara:

− Adaptarea Codului Muncii cu privire la clarificarea conditiilor de munca flexibila, pentru a creste sansele de pastrare a locurilor de munca fixe ale angajatilor, dar si pentru a flexibiliza angajarea temporara. Telemunca, munca la domiciliu, munca cu program flexibil/ decalat/ temporar ...citeste mai departe despre "Industriasii fac apel la Iohannis si Orban pentru masuri mai ferme de ajutor pentru companii" pe Ziare.com

#UGIR masuri economie, #ajutor firme guvern , #Stiri Macroeconomie