Intrat pe piata la inceputul pandemiei, OBSIDIAN Broker mizeaza pe asigurarile corporate de nisa

Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 21:16
552 citiri
Intrat pe piata la inceputul pandemiei, OBSIDIAN Broker mizeaza pe asigurarile corporate de nisa

Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare a intrat pe piata locala de asigurari la inceputul acestui an, mizand pe asigurarile corporate de nisa. Astfel focusul principal a fost pe riscurile financiare, linia de afaceri preponderenta fiind cea a asigurarilor de garantii. Achizitionand portofoliul de clienti corporate al Zurich Broker printr-o tranzactie finalizata in luna martie, volumul total de polite de garantii intermediate de catre Obsidian Broker in prezent reprezinta peste 75% din total.

Obsidian Broker si-a inceput practic activitatea la finele primului trimestru, dupa primirea autorizatiei de functionare in 30 decembrie 2019 si semnarea contractelor de intermediere cu asiguratorii in primele luni ale anului. Inceperea activitatii s-a facut in conditii vitrege, de "furtuna pandemica", ceea ce nu ne-a avantajat deloc. Totusi, decizia de preluare a unui portofoliu de clienti corporate al unui broker specializat in asigurarile de garantii a constituit un avantaj in acest context si ne-a oferit o buna platforma de lansare - declara Valentin Tuca, CEO Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare.

Aparitia peste noapte a unei crize majore a crescut brusc nivelul de constientizare a expunerii la riscuri, mai ales in zona B2B. Pe de alta parte, a facut mai evidenta nevoia de a avea alaturi un consultant in materie de riscuri si asigurari - de exemplu pentru a intelege mai bine in ce conditii functioneaza o asigurare de intrerupere a afacerii sau de ce riscurile pandemice sunt excluse de regula din asigurarile medicale de calatorie - si a deschis noi oportunitati pentru jucatorii in domeniu.

Alaturi de asigurarile de garantii, Obsidian Broker are in vedere extinderea ariei de consultanta de risc, asistenta si intermediere de asigurari pentru clienti corporate si pentru alte categorii de riscuri si asigurari, care au devenit critice in contextul pandemiei, precum asigurarea riscului de neplata sau asigurarile private de sanatate, dar nu numai.

2020 este un an atipic, de aceea si abordarea noastra asupra pietei locale este atipica, bazandu-ne preponderent pe asigurari de nisa. Portofoliul preluat, ce cuprinde cateva sute de clienti, asigura o baza buna de pornire si o platforma utila pentru dezvoltarea operatiunilor Obsidian pe piata locala, pe termen mediu si lung. Cel mai probabil asigurarile de garantii, in special cele pentru proiecte de infrastructura, vor pastra un impact major in cifrele acestui an, dar potentialul de extindere a serviciilor ofe ...citeste mai departe despre "Intrat pe piata la inceputul pandemiei, OBSIDIAN Broker mizeaza pe asigurarile corporate de nisa" pe Ziare.com