Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Investiții record pe piața imobiliară din Grecia. Principalele zone de interes pentru străini

Investiții record pe piața imobiliară din Grecia. Principalele zone de interes pentru străini
Case în Grecia FOTO Unsplash
Investiţiile străine în piaţa imobiliară elenă, în special locuinţe, au înregistrat un nivel ridicat record în 2022, iar datele publicate de Banca Centrală a Greciei arată că 1,97 miliarde de euro au intrat pe piaţa locală din străinătate, informează publicaţia Kathimerini.
Este un nivel cu 68% mai ridicat decât în 2021, când suma investită nu a depăşit 1,17 miliarde de euro. În acelaşi timp, performanţa din 2022 depăşeşte cu 37% precedentul record din 2019, când investiţiile străine au atins 1,45 miliarde de euro.

Performanţa istorică din 2022 vine după un trimestru patru extrem de dinamic, când s-a înregistrat, de asemenea, un nivel trimestrial record. În total, au fost investite aproape 700 milioane de euro, cu 84,3% mai mult decât în trimestrul patru din 2021, când 379 milioane de euro au intrat pe piaţa locală din străinătate.

Până în 2016, cea mai semnificativă performanţă anuală a investiţiilor străine în piaţa imobiliară elenă a fost cea din 2007, de 308,5 milioane de euro, când piaţa imobiliară pe plan global înregistra un nivel de vârf.
În 2004, când Atena a găzduit Jocurile Olimpice, investiţiile străine în piaţa imobiliară elenă nu au depăşit 80,6 milioane de euro.

Avansul din 2022 vine pe fondul redresării economiei elene şi a celei internaţionale, după ce pandemia a marcat revenirea investitorilor străini, o tendinţă observată în special în semestrul doi din 2022.

Un rol decisiv l-a avut schimbarea anunţată în septembrie 2022 în programul Golden Visa pentru obţinerea permiselor de rezidenţă, precum şi relaxarea restricţiilor din China, care a permis revenirea în Grecia a investitorilor din statul asiatic.

Şi preţul relativ scăzut este un motiv al majorării majorării investiţiilor străine în piaţa imobiliară elenă.

Principalele zone de interes pentru investitorii străini sunt centrul Atenei, suburbiile din sud, Pireu şi destinaţiile populare de vacanţă. ...citeste mai departe despre "Investiții record pe piața imobiliară din Grecia. Principalele zone de interes pentru străini" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 20 Martie 2023, ora 17:40

 Articol citit de 616 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor