Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

De ce se bazează investitorii români pe criptoactive, considerate cea mai bună investiție

De ce se bazează investitorii români pe criptoactive, considerate cea mai bună investiție
Două treimi din investitorii români cred că Bitcoin va fi cea mai bună opțiune de cumpărare de investiții în următoarele 3 luni FOTO www.pexels.com
Investiţia în criptomonede poate fi foarte profitabilă, putând genera randamente impresionante, dar în acelaşi timp presupune şi asumarea unor riscuri ridicate. Şi, deşi este un domeniu volatil, domeniul în care mai mulți români plănuiesc să investească în acest an este chiar cel al criptoactivelor, 51% declarând că intenționează să aibă acest instrument în portofoliu, față de 49% cu un trimestru înainte.
De asemenea, două treimi din investitorii români (66%) consideră că Bitcoin va fi cea mai bună opțiune de cumpărare de investiții în următoarele 3 luni, urmată de Ethereum (40%) și Litecoin (23%).

Potrivit unui sondaj al unei platforme sociale de investiții, anul trecut, top 5 cele mai cumpărate criptoactive de către românii au fost, în ordine, Cardano, Bitcoin, Ethereum, Ripple și Dogecoin.

În 2022, 39% intenționează să investească mai mult, în timp ce 37% vor investi aceeași sumă ca în 2021.

Toate celelalte alocări de instrumente sunt în scădere. Mai puțini intenționează să aibă acțiuni străine 24% față de 27% cu un trimestru înainte și acțiuni locale 29% față de 31% în urmă cu trei luni.

Tehnologia rămâne cel mai interesant sector (43%), urmat de energie (39%), sănătate (35%) și imobiliare (31%).

Românilor le plac acțiunile din zona de tehnologie, anul trecut, cele mai deținute 5 acțiuni fiind Nio, UiPath, Tesla Motors, Apple și GameStop.

"Transformarea digitală, criptoactivele și plățile digitale sunt temele de investiții pe termen lung preferate de români, urmate de tehnologia nepoluantă, robotică și automatizare. Paradoxal, cea mai puțin preferată temă de investiții, într-o țară în care vârsta medie este de 43 de ani și populația este în scădere, este cea legată de investițiile în industria dedicată fenomenului de aging / îmbătrânirea populației, doar 18% dintre respondenți declarându-se interesați de aceasta", spune analistul eToro, Bogdan Maioreanu.

Piața americană, puternic concentrată pe tehnologie, a înregistrat pierderi săptămâna trecută din cauza temerilor legate de măsurile antiinflaționiste ale Fed. Indicele NASDAQ a suferit o "corecție" de -10%, în timp ce piețele internaționale mai ciclice au avut performanțe superioare. Randamentul obligațiunilor americane pe 10 ani a atins pentru scurt timp 1,9%, iar prețul petrolului Brent s-a apropiat de 90 de dolari. Investitorii sunt îngrijoraț ...citeste mai departe despre "De ce se bazează investitorii români pe criptoactive, considerate cea mai bună investiție" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 22:17

 Articol citit de 708 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor