Jumătatea lunii iulie aduce un nou val de scumpiri pe litoralul romanesc. Creșteri de peste 30%.

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 12:29
764 citiri
Jumătatea lunii iulie aduce un nou val de scumpiri pe litoralul romanesc. Creșteri de peste 30%.

Sunt ultimele zile cu prețuri acceptabile pentru buzunarul romanilor, pe litoralul românesc.

De la jumătatea lunii iulie, prețurile cresc din nou, cu peste 30%, iar tarifele vor fi de lux pentru veniturile românului de rând.

Iulie și august, luni de lux la malul Mării Negre

Sezonul estival traversează mai multe etape, pe litoralul românesc.

Debutul verii a venit cu pachete turistice și cu 70% mai mici decât în vârf de sezon, datorită programului social „Litoralul pentru toți”, derulat în perioada 22 mai-19 iunie 2022.

Turiștii s-au putut caza cu prețuri începând de la 34 de lei de persoana, pe noapte, având la dispoziție peste 4000 de locuri de cazare la preț redus, în hotelurile de la malul Mării Negre.

Odată cu încheierea programului, au fost resimțite primele scumpiri. Turiștii au plătit mai mult pentru cazare, masă, dar și pentru șezlong și activitățile de petrecere a timpului liber în stațiuni.

Pentru o noapte de cazare, la un hotel de trei stele, turiștii au scos din buzunar până acum între 200 și 300 de lei, cu mic dejun inclus.

De la jumătatea lunii iulie și până la finalul lunii august prețurile vor fi extreme de piperate. Aceasta este perioada de vârf de sezon, cei mai mulți români având concediu în luna august, iar lor li se adaugă și românii veniți în vacanță din străinătate.

Majorările vor fi între 30-40%, potrivit hotelierilor. Toate serviciile se scumpesc de săptămâna viitoare. Cu toate acestea, reprezentanții domeniului HoReCa se așteaptă ca gradul de ocupare al hotelurilor și al altor structuri de cazare clasificate să crească. De fapt, cererea mare este unul dintre factorii care conduc la creșterea prețurilor pe litoral.

Este o piata liberă bazată pe relația cerere-ofertă, iar hotelierii susțin că atât timp cat solicitările pentru sejururi vin în număr mare, înseamnă că turiștii fac față costurilor și nu există motiv pentru reduceri.

Bugetul pentru o vacanță de câteva zile pe litoralul românesc

Deși fiecare își stabilește bugetul în funcție de cât îl ține buzunarul, pentru un sejur de doar câteva zile, turiștii trebuie să pregătească o sumă minimă. La o simplă estimare, la prețurile din prezent, pentru un sejur de 3 nopți, la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, costul este de aproximativ 1000 de lei pentru două persoane.

Se adaugă șezlonguri la prețuri între 50 și 100 d ...citeste mai departe despre "Jumătatea lunii iulie aduce un nou val de scumpiri pe litoralul romanesc. Creșteri de peste 30%." pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#economie Romania , #Stiri Macroeconomie