Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Lovitura indirectă a lui Putin pentru Germania, chiar și fără gazele din Rusia: Reacția în lanț severă pentru economia Berlinului

Lovitura indirectă a lui Putin pentru Germania, chiar și fără gazele din Rusia: Reacția în lanț severă pentru economia Berlinului
Relațiile lui Merkel cu Putin au fost bune pe timpul mandatului fostului cancelar german FOTO: Euractiv
Un raport al unei importante bănci din Germania avertizează că oprirea livrării de gaze de către Rusia ar provoca ”o reacție în lanț” cu ”consecințe neprevăzute”.
Dacă până acum Germania a beneficiat de relațiile sale bune cu Vladimir Putin și de contractele preferențiale de gaze naturale ieftine cu Rusia, iată că acum totul se schimbă dramatic. Astfel, raportul semestrial al Commerzbank, o bancă importantă din Germania, avertizează că țara se va confrunta cu o ”reacție în lanț ce va avea consecințe neprevăzute”, dacă Moscova întrerupe complet robinetul de gaze.

Commerzbank trage un serios semnal de alarmă, spunând că industriile fundamentale germane, inclusiv cele chimice, ar putea fi perturbate dacă fluxurile de gaze din Rusia vor fi oprite, potrivit The Telegraph.

Dacă Rusia lui Putin va suspenda complet livările de gaze, lucru care nu s-a întâmplat pe timpul mandatului Angelei Merkel, ”economia germană ar fi probabil cufundată într-o recesiune severă asemănătoare cu aceea care a avut loc după criza financiară din 2009”, a anunțat Commerzbank.

O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea
Rusia a redus foarte mult aprovizionarea prin Nord Stream 1, conducta Moscovei care aprovizionează cu gaze Germania, fluxurile ajungând la doar 20% din capacitatea totală a acesteia.

Kremlinul a dat vina pentru acest fapt pe seama pieselor defecte din instalație și pe sancțiunile occidentale. Cu toate astea, cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat miercuri că nu există niciun motiv tehnic pentru ca Rusia să continue să limiteze livrările prin conductă.

Un fost cancelar german a reușit ceea ce niciun lider occidental nu a putut: Vești de la Putin, după o întâlnire la Moscova

”Nimic nu împiedică transportul turbinei în Rusia. Ea funcționează. Este destul de clar și simplu: turbina este acolo și poate fi livrată, dar cineva trebuie să spună ”vreau să o iau””, a spus Scholz, făcând referire la o turbină reparată în Canada, care a fost returnată Germaniei și se află la fabrica Siemens din Muleheim.

Germania a suferit una dintre cele mai mari scăderi anuale a vânzărilor, care s-au micșorat cu 8,8%. Micșorarea livrările de gaze din Rusia și oprirea lor completă amenință economia Germaniei cu intrarea în recesiune, chiar dacă ea este cea mai mare din Europ ...citeste mai departe despre "Lovitura indirectă a lui Putin pentru Germania, chiar și fără gazele din Rusia: Reacția în lanț severă pentru economia Berlinului" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 05 August 2022, ora 05:06

 Articol citit de 644 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor