Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Încă o lovitură pentru economia lui Putin: Un gigant din China a închis magazinele din Rusia

Încă o lovitură pentru economia lui Putin: Un gigant din China a închis magazinele din Rusia
Gigantul Huawei din China închide magazinele din Rusia FOTO: SupChina
Dacă până acum China nu s-a aliniat la sancțiunile Statelor Unite și ale Ocidentului împotriva Moscovei în urma invaziei din Ucraina, iată că un gigant de la Beijing mai dă o lovitură economiei Rusiei.
Compania Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de telecomunicații din lume, a anunțat că și-a închis magazinul online Vmall și aplicația sa de vânzări, începând cu data de 1 august 2022.

Prin urmare, comenzile din Rusia pentru produse Huawei nu mai pot fi plasate nici prin intermediul site-ului și nici prin aplicația sa. Cu toate astea, comenzile care au fost deja primite vor fi procesate și onorate, a asigurat compania din China, potrivit Gettotext.

Această mișcare a firmei Huawei vine după hotărârea sa din luna iunie, când a început să închidă și magazinele fizice din Rusia. La acea dată, conform RIA Novosti, 4 dintre cele 19 magazine nu mai lucrau.

O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea
După începerea războiului din Ucraina, marile firme din Occident au început să părăsească Rusia, iar de atunci peste 1.200 de mari companii au anunțat că au încheiat afacerile din această țară.

Și Huawei a încetat să mai încheie noi contracte pentru furnizarea de echipamente de rețea și dispozitive mobile către Rusia. În luna mai, operatorii ruși din telecomunicații și Ministerul Digitalizării s-au confruntat cu probleme din partea firmei chinezești Huawei, care a ignorat cererile de comenzi privind aprovizionarea cu noi echipamente.

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează

După izbucnirea războiului, giganții tehnologici chinezi și-au redus drastic livrările către Rusia: astfel în luna martie 2022 importurile au scăzut la laptopuri cu 40%, la smartphone-uri cu 66%, la echipamente de telecomunicații cu 98%, față de luna februarie.

În schimb, Turcia a început să cucerească piața din Rusia, având în vedere lipsa produselor din Occident, astfel că livrările de mărfuri turcești către Moscova au crescut în iunie cu 52% față de mai, la 791,4 milioane de dolari. ...citeste mai departe despre "Încă o lovitură pentru economia lui Putin: Un gigant din China a închis magazinele din Rusia" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 05 August 2022, ora 01:38

 Articol citit de 672 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor