Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Marea Britanie înregistrează cea mai mare inflație din ultimii 30 de ani. Ce măsuri ia Banca Angliei

Marea Britanie înregistrează cea mai mare inflație din ultimii 30 de ani. Ce măsuri ia Banca Angliei
Cel mai ridicat nivel al inflației din 1992 FOTO Unsplash
Indicele preţurilor de consum din Marea Britanie s-a situat în martie la 7%, comparativ cu 6,2% luna anterioară, acesta fiind cel mai ridicat nivel începând din 1992, a anunţat, miercuri, Oficiul Naţional de Statistică (ONS), citat de agenţia EFE.
Creşterea inflaţiei a venit ca răspuns la majorarea preţurilor la electricitate, gaze şi carburanţi, la transport, dar şi a preţurilor la materialele folosite de sectorul industrial.

Inflaţia a crescut cu mult peste nivelul de 6,7% estimat de analişti.

Potrivit lui Grant Fitzner, economist şef la ONS, majorarea generalizată a preţurilor a fost pronunţată în martie în special în cazul carburanţilor.

"Preţurile la restaurante şi hoteluri au crescut, de asemenea, în mod semnificativ în martie, în timp ce, după o scădere de acum un an, s-au înregistrat creşteri la diferite tipuri de alimente", a adăugat el.

"Preţurile produselor care ies din fabricile din Marea Britanie au continuat cu un avans puternic", a subliniat Fitzner, care a menţionat, printre altele, preţurile metalelor.

Pentru a frâna creşterea inflaţiei, Banca Angliei a majorat luna trecută de la 0,5% la 0,75% dobânda de referinţă, a treia creştere consecutivă operată de bancă pentru a opri inflaţia.

Experţii nu exclud o altă majorare a preţului banilor, deoarece inflaţia este mult peste obiectivul de 2% stabilit de Banca Angliei. ...citeste mai departe despre "Marea Britanie înregistrează cea mai mare inflație din ultimii 30 de ani. Ce măsuri ia Banca Angliei" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 10:18

 Articol citit de 517 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor