Ministrul Economiei anunță trei programe pentru stimularea investițiilor în IMM-uri

Luni, 14 August 2023, ora 08:55
609 citiri
Ministrul Economiei anunță trei programe pentru stimularea investițiilor în IMM-uri
Ministrul Economiei a mai afirmat că este vorba despre un program de creştere, de dezvoltare a firmelor care au proiecte mature. FOTO Unsplash

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat duminică la B1 că în cursul acestei săptămâni urmează să anunțe trei programe: de microindustrializare, de servicii de piaţă şi de fonduri elveţiene. Acesta a precizat că vor funcționa prin intermediul băncilor, prin prime de capital astfel încât sprijinul să meargă spre investiţiile reale și proiectele mature.

”Sunt trei programe pe care o să le punem acum în transparenţă, săptămâna viitoare, vorbim de microindustrializare, de servicii de piaţă şi de fonduri elveţiene, într-o formă uşor diferită, nu aşa cum era cunoscut”, a spus ministrul.

Radu Oprea a precizat că programul era desfăşurat înainte prin agenţiile regionale pentru IMM-uri însă nu mai este timp pentru același tip de punere în practică. ”Anumiţi paşi procedurali nu au fost făcuţi la timp şi atunci, pentru a putea să cheltuim banii, ei trebuie să ajungă la antreprenori repede şi în timp util. Vom merge prin bănci, prin primă de capital astfel încât să sprijinim investiţiile reale, proiectele mature, pe o primă de capital”, a explicat Oprea.

Ministrul Economiei a mai afirmat că este vorba despre un program de creştere, de dezvoltare a firmelor care au proiecte mature.

”Săptămâna viitoare sau în maximum două săptămâni, într-o conferinţă de presă voi arăta rezultatele Start-Up Nation”, a afirmat ministrul în cursul zilei de duminică, 13 august.

...citeste mai departe despre "Ministrul Economiei anunță trei programe pentru stimularea investițiilor în IMM-uri" pe Ziare.com

#investitii, #Ministerul Finantelor, #IMM, #IMM fonduri, #investitii Romania, #fonduri elvetiene , #Stiri Macroeconomie