Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

O noua obligatie pentru angajatori dupa ce ministerul Muncii a modificat modelul contractului de munca

O noua obligatie pentru angajatori dupa ce ministerul Muncii a modificat modelul contractului de munca
Raluca Turcan, ministrul Muncii, FOTO: Facebook
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat marti, 13 aprilie, ca Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu si vine sa completeze pensia de stat.
Intr-o postare pe Facebook, Raluca Turcan a anuntat ca a fost modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a fost introdusa o noua obligatie care ii revine angajatorului, sa informeze salariatul, in momentul angajarii, cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat.

"Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu si vine in completarea pensiei de stat. Orice angajat din Romania contribuie la acest pilon de pensii si este extrem de important sa se informeze si sa opteze in cunostinta de cauza pentru un fond privat care sa ii administreze acesti bani, economisiti de-a lungul carierei, pentru a-si suplimenta veniturile in momentul pensionarii.

Prin urmare, am modificat modelul cadru al contractului individual de munca si am introdus o noua obligatie care ii revine angajatorului: sa informeze salariatul, in momentul angajarii, cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat.

Cred ca este important sa punem accent mai mare pe aceasta componenta de informare si de constientizare a angajatilor ca au aceasta optiune, astfel incat sa poata sa-si decida singuri viitorul, alegand constient in loc sa fie repartizati aleatoriu de catre sistem", a scris Raluca Turcan marti pe Facebook. ...citeste mai departe despre "O noua obligatie pentru angajatori dupa ce ministerul Muncii a modificat modelul contractului de munca" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 13 Aprilie 2021, ora 20:07

 Articol citit de 331 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor