Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează
Inflația din Turcia a ajuns la o valoare uriașă de 79% FOTO: aawsat
O analiză din presa internațională atrage atenția asupra unei crize majore dintr-o țară NATO, unde inflația a urcat la un nou maxim istoric din ultimii 24 de ani de 79,6%. În plus, prețurile la alimente au crescut în Turcia cu o valoare anuală uriașă de 94,7%, în iulie.
Inflația din Turcia s-a accelarat din nou și ar putea fi la câteva luni înainte de a atinge apogeul, urcând la niveluri nemaivăzute din anul 1998, potrivit Bloomberg.

Datele anunțate miercuri, 3 august 2022, în Turcia, arată că inflația anuală a crescut din nou până la valoarea de 79,6% în luna iulie, de la 78,6% în iunie, crescând mai puțin decât estimau experții economici.

O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea

Isbanbul, cel mai mare oraș din Turcia, a înregistrat o creștere a prețurilor de 99% în iulie față de aceeași lună din 2021. Turcia a avut una dintre cele mai mari creșteri a inflației din lume, la o valoare cu totul anormală, în spatele său afându-se doar câteva țări, precum Zimbabwe, Venezuela și Liban.

Recep Erdogan, prim-ministrul turc, intenționează să mențină economia într-un avans rapid, înaintea alegerilor programate în luna iunie 2023.

Un fost cancelar german a reușit ceea ce niciun lider occidental nu a putut: Vești bune de la Putin, întâlnire la Moscova

Creșterea anuală a prețurilor la alimente a ajuns în iulie la 94,7% de la 93,9% în iunie, în timp ce prețurile pâinii și al cerealelor au crescut cu 103%. Inflația energetică a fost de 129,3% față de anul trecut, iar costul transportului a crescut cu 119,1%.

Creșterea generală a prețurilor este programtă să atingă un vârf de aproximtiv 85% în septembrie-octombrie 2022. Prognoza Băncii Centrale spune că inflația va ajunge la sfârșitul anului la 60,5%.

Un gigant energetic din Rusia începe să se prăbușească: Putin l-a dus la cel mai scăzut nivel din 2008

Inflația din acest a fost alimentată și mai mult de impactul economic al invaziei Ucrainei de către Rusia lui Vladimir Putin, precum și de scăderea continuă a lirei turcești. Moneda națională s-a devalorizat cu 44% în 2021 în raport cu dolarul american, iar anul acesta cu încă 27%. Un dolar american s-a tranzacționat cu 17.9560 lire turcești în prezent, față de un minimum istoric de 18,40 în decembrie 2021. ...citeste mai departe despre "O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 03 August 2022, ora 17:49

 Articol citit de 367 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor