Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni: „Se discută tot mai mult despre scăderea stocurilor”

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 08:19
822 citiri
Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni: „Se discută tot mai mult despre scăderea stocurilor”
Preţul petrolului Brent a avansat cu până la 1,8% FOTO Pixabay

Preţurile petrolului au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, susţinute de creşterea cererii de carburanţi şi de o scădere a stocurilor în Statele Unitem în timp ce producţia din Golful Mexic este afectată încă de daunele provocate de două uragane, transmite Reuters.

Îngrijorările referitoare la producţie i-au determinat pe investitori să adopte poziţii pe termen lung, potrivit analiştilor.

Preţul petrolului Brent a avansat cu până la 1,8%, la 77,10 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii iulie. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu până la 1,5%, la 73,28 dolari pe baril.

”Realitatea se instalează, se discută tot mai mult despre scăderea stocurilor şi există îngrijorări legate de probleme de aprovizionare la începutul iernii”, a declarat Phil Flynn, analist princial la firma Price Futures Group din Chicago.

Miercuri, ambele contracte au urcat cu 2,5% după ce Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei anunţat că stocurile de petrol ale SUA au scăzut cu 3,5 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 17 septembrie, la 414 milioane de barili, cel mai redus nivel atins din octombrie 2018.

Totodată, unii membri ai OPEC+ au avut dificultăţi să crească producţia după ani de zile de investiţii scăzute şi după întârzieri provocate de întârzirea lucrărilor de întreţinere în timpul pandemiei. ...citeste mai departe despre "Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni: „Se discută tot mai mult despre scăderea stocurilor”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#petrol, #energie, #combustibil, #preturi , #Stiri Macroeconomie