Tudose se lauda cu investitiile din economie si sustine ca anul 2016 a fost un esec, cu intarzieri greu de recuperat

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 15:15
1171 citiri
Tudose se lauda cu investitiile din economie si sustine ca anul 2016 a fost un esec, cu intarzieri greu de recuperat
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose sustine, intr-o postare pe pagina sa Facebook, ca "anul 2016 a fost un esec din punct de vedere al proiectelor demarate, ceea ce a dus la cheltuieli publice reduse pentru investitii in primele luni din 2017, dar am reusit sa recuperam acest lucru".

Premierul nu a uitat sa precizeze, dupa ce a consultat datele publicate vineri de Institutul National de Statistica, ca investitiile din primele 9 luni ale anului 2017 au fost in crestere cu 3,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si investitiile nete din trimestrul III au fost cu 10,3% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2016.

"Inca un mit dispare astazi privind scaderea investitiilor in economie. Potrivit INS, investitiile nete din trimestrul III au fost cu 10,3% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2016. De asemenea, investitiile din primele 9 luni ale anului 2017 au fost in crestere cu 3,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent", a scris premierul Tudose pe Facebook, care a adaugat ca spera ca "cei care vad numai dezastre sa dea dovada de mai multa responsabilitate, iar atunci cand afirma ceva sa puna lucurile in context."

Conform datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica, in al III-lea trimestru al anului in curs investitiile nete au crescut cu 10,3% fata de aceeasi perioada a anului 2016 si au ajuns la 20,4 miliarde lei.

Postarea premierului referitoare la datele INS despre investitii a iscat o discutie aprinsa printre internauti. Unul dintre cititori i-a scris prim-ministrului ca "la cheltuieli de capital, in executia la 10 luni arata -17% fata de Ciolos. Adica fata de guvernul zero. Atat in ce priveste influenta guvernamentala in total investitii, domnule premier. Nu e tocmai corect sa va asumati deciziile private de investitii, atata vreme cat suntem totusi in Uniunea Europeana. Cu tot bagajul ei de imagine."

Investitiile nete reprezinta cheltuielile destinate crearii de noi mijloace fixe, dezvoltarii, modernizarii si reconstructiei celor existente, precum si valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente si al terenurilor preluate cu plata de la alte unitati sau de la populatie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc.), se mai arata in comunicatul INS.

Citeste si

Consiliul fiscal, despre proiectul de buget pe 2018: Incasari supraevaluate, cheltuieli subevaluateCat de realist e bugetul pe 2018? Cifrele care contrazic GuvernulPSD pro ...citeste mai departe despre "Tudose se lauda cu investitiile din economie si sustine ca anul 2016 a fost un esec, cu intarzieri greu de recuperat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii economie Romania, #Mihai Tudose prim ministru , #Stiri Macroeconomie