Preturile petrolului au crescut miercuri cu 6% in urma esuarii unei nave in Canalul Suez

Joi, 25 Martie 2021, ora 10:03
629 citiri
Preturile petrolului au crescut miercuri cu 6% in urma esuarii unei nave in Canalul Suez
Crestere a pretului petrolului/Foto: Pixabay.com

Preturile petrolului au crescut miercuri cu circa 6%, in urma esuarii unei nave in Canalul Suez, din cauza ingrijorarilor ca incidentul ar putea bloca livrarile de titei in regiune, transmite Reuters.

Cresterea a fost sustinuta si de date din SUA referitoare la reluarea activitatilor de rafinare, care sugereaza ca rafinariile si-au revenit in mare parte dupa valul de frig produs in texas in luna februarie.

Pretul petrolului Brent a urcat cu 5,6%, la 64,17 dolari pe baril, dupa declinul de 5,9% consemnat in sedinta precedenta.

Cotatia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinta pe piata americana, a avansat cu 5,5%, la 60,96. Marti, petrolul WTI a scazut cu 6,2%.

Aceste cresteri par sa stabilizeze piata, care a fost in scadere de la inceputul acestei luni, din cauza temerilor legate de noile masuri de carantina si ritmul lent al vaccinarilor din Europa.

O uriasa nava transportatoare de containere a blocat Canalul Suez timp de peste o zi, dar a fost redresata partial, urmand ca cea mai rapida ruta maritina intre Europa si Asia sa fie deblocata, potrivit unui anunt facut miercuri de agentul portuar GAC.

INTERVIU Psiholog clinician: "Copiii nostri vor trai cu o trauma uriasa fata de tot ceea ce se intampla acum. Oamenii au dezvoltat foarte multe fobii"Pentru ce se administreaza medicamentele din schema de tratament a medicului Flavia Grosan: "Se adreseaza doar anumitor categorii de pacienti"Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, reclama la CCR ca ii sunt incalcate drepturile in dosarul in care e acuzat de omorProxeneti din Mehedinti, prinsi de politie si DIICOT. Ca sa aiba credibilitate se plimbau cu masini de lux prin Dorobanti si se afisau cu "ispitele" de la emisiunea "Insula Iubirii"VIDEO Golul lui Andrei Ciobanu de la Euro face inconjurul lumii. "Ma bucur ca ii am profesori pe Hagi si pe Mutu" ...citeste mai departe despre "Preturile petrolului au crescut miercuri cu 6% in urma esuarii unei nave in Canalul Suez" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#economie, #pretul petrolului crestere, #Suez , #Stiri Macroeconomie