Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

INS: Productia industriala a scazut in primele opt luni, ca serie bruta, cu 13,7%, fata de perioada similara din 2019

INS: Productia industriala a scazut in primele opt luni, ca serie bruta, cu 13,7%, fata de perioada similara din 2019
Foto: Pixabay
Productia industriala a scazut in primele opt luni ale acestui an atat ca serie bruta cu 13,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 14,2%, comparativ cu perioada similara din 2019, a anuntat miercuri, 14 octombrie, Institutul National de Statistica (INS).
"In luna august 2020, productia industriala a scazut fata de luna precedenta cu 10,5% ca serie bruta si a crescut cu 3,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a fost mai mica cu 4,3% ca serie bruta si cu 5,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2019, productia industriala a scazut atat ca serie bruta cu 13,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 14,2%", arata datele INS.

Indicele productiei industriale (IPI) este un indice de volum si masoara evolutia rezultatelor activitatilor cu caracter industrial dintr-o perioada fata de alta.

In luna august 2020, productia industriala (serie bruta) a fost mai mica fata de luna precedenta cu 10,5%, din cauza scaderilor inregistrate in toate cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare (-12,1%), industria extractiva (-3,1%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-2,1%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare fata de luna precedenta cu 3,9%. Industria prelucratoare a crescut cu 4,2%, in timp ce industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 3,7%, respectiv cu 1,2%.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a fost mai mica cu 4,3%, ca urmare a scaderilor din industria extractiva (-10,5%), industria prelucratoare (-4,3%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-1,6%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 5,1%, ca efect al scaderilor inregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractiva (-10,2%), industria prelucratoare (-4,6%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer ...citeste mai departe despre "INS: Productia industriala a scazut in primele opt luni, ca serie bruta, cu 13,7%, fata de perioada similara din 2019" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 14 Octombrie 2020, ora 10:30

 Articol citit de 257 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor