Presiuni pentru reglementarea activelor crypto la nivelul Uniunii Europene. S-ar putea ajunge la un acord joi

Joi, 30 Iunie 2022, ora 11:15
516 citiri
Presiuni pentru reglementarea activelor crypto la nivelul Uniunii Europene. S-ar putea ajunge la un acord joi
Cotația bircoin s-a prăbușit FOTO Unsplash

Statele membre ale Uniunii Europene vor incerca joi, 30 iunie, sa ajunga la un acord inovator pentru reglementarea activelor crypto, intr-un moment in care prabusirea cotatiei bitcoin pune presiune asupra autoritatilor sa reglementeze acest sector, transmite Reuters.

La nivel global, activele crypto sunt in mare parte nereglementate, iar operatorii nationali din UE sunt obligati sa respecte doar regulile privind combaterea spalarii banilor.

Un eventual acord la nivelul UE ar pune blocul comunitar pe primul loc la nivel mondial in materie de reglementare si ar da emitentilor de active crypto si furnizorilor de servicii aferente un "pasaport" pentru a deservi clientii din UE de la o singura baza de lucru, cu conditia sa indeplineasca noile reguli privind capitalul si protectia consumatorilor.

Oficialii din industria crypto spun ca claritatea cu privire la reguli si la "pasaport" ar putea permite UE sa atraga firme de criptomonede din Londra. SUA si Marea Britanie, doua mari centre de active crypto, nu au aprobat inca reglementari similare.

Reprezentantii Parlamentului European si statelor UE se intalnesc joi pentru a ajunge la un acord cu privire la legea pietelor in active crypto (MiCA), care ar putea intra in vigoare la finele lui 2023.

O sursa din apropierea discutiilor spune ca au mai ramas de rezolvat trei puncte de disputa: NFT (non-fungible token - un activ cripto care reprezinta un fisier digital precum imagini, video sau articole intr-un joc online), supervizarea si consumul de energie.

Activele crypto au inceput sa fie supuse la presiuni dupa colapsul de luna trecuta a tokenurilor TerraUSD si luna, in timp ce compania americana de imprumuturi in cryptomonede Celsius Network a inghetat luna aceasta retragerile si transferurile. Tot luna aceasta cotatia bitcoin a coborat pana la 17.600 dolari, cu mult sub nivelul de 48.200 de dolari atins la finele lunii martie, provocand pierderi investitorilor. ...citeste mai departe despre "Presiuni pentru reglementarea activelor crypto la nivelul Uniunii Europene. S-ar putea ajunge la un acord joi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criptomonede, #reglementare criptomonede, #uniunea europeana , #Stiri Macroeconomie