Preturile petrolului au scazut marti cu peste 6%, din cauza temerilor privind pandemia de coronavirus

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 09:21
1368 citiri
Preturile petrolului au scazut marti cu peste 6%, din cauza temerilor privind pandemia de coronavirus
A scazut pretul petrolului FOTO Pixabay.com

Ingrijorarile provocate de noile masuri de combatere a pandemiei de COVID-19 si ritmul lent al vaccinarilor din Europa au dus la scaderi ale preturilor petrolului. Analizele arata ca acestea au scazut marti cu peste 6%.

Cotatia petrolului Brent a coborat cu 5,7%, la 60,94 dolari pe baril, iar in timpul tranzactiilor a atins un minim de 60,50 dolari pe baril, transmite Reuter.

Pretul petrolului West Texas Intermediate a scazut cu 5,8%, la 57,94 dolari pe baril, dupa un minim de 57,32 dolari pe baril.

Economia Elvetiei a inregistrat cea mai mare scadere din 1975. Redresarea e asteptata in acest an

Ambii indici au fost tranzactionati aproape de cel mai redus nivel atins dupa 9 februarie.

"Drumul catre redresarea cererii de petrol pare sa fie plin de obstacole, in timp ce lumea continua sa se lupte cu pandemia de Covid-19", a declarat Bjornar Tonhaugen, director pentru piete ale petrolului la firma Rystad Energy.

Extinderea restrictiilor din Europa sunt determinate de riscul producerii unui al treilea val al pandemiei de Covid-19 provocat de o noua varianta a coronavirusului.

Germania, cel mai mare consumator de petrol din Europa, a anuntat ca extinde restrictiile pana pe 18 aprilie.

Aproape o treime din Franta a intrat in carantina sambata, dupa cresterea numarului de cazuri de Covid-19 in Paris si parti din nordul Frantei.

Aprecierea dolarului are la randul ei un efect negativ asupra preturilor petrolului.

In data de 6 martie, preturile petrolului atinsesera cele mai ridicate niveluri din an.

Cotatia petrolului Brent a urcat cu 3,2%, la 68,84 dolari pe baril, iar in timpul tranzactiilor a atins cel mai ridicat nivel dupa ianuarie 2020.

Medic-sef la urgente, despre consecintele sinistre ale "miracolului Flavia Grosan": "Pacientul ajunge sa moara in 15 minute de la prezentarea la UPU"INTERVIU Psihiatrul Eugen Hriscu: "Traim un tsunami de afectiuni psihiatrice si psihologice. La Ministerul Sanatatii nu avem nici o initiativa"Cine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"Romprest a finantat o campanie mediatica de defaimare a lui Clotilde Armand. Dezvaluirea facuta de actionari ai companiei. "Poate asa se explica linsajul mediatic"Momente groaznice. Fosta iubita a lui Piturca, Vica Blochina, a lesinat la volan si a produs un accident ...citeste mai departe despre "Preturile petrolului au scazut marti cu peste 6%, din cauza temerilor privind pandemia de coronavirus" pe Ziare.com

#petrol, #Baril, #scadere, #pandemie coronavirus , #Stiri Macroeconomie