Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Miracolul așteptat în Transilvania. "Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni mai devreme" VIDEO

Miracolul așteptat în Transilvania. "Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni mai devreme" VIDEO
Secțiune din A3 aflată acum în curs de construire FOTO Pro Infrastructură
Specialiștii Asociației Pro Infrastructură au inspectat unul dintre șantierele de autostradă cu istoric prost în România postdecembristă.
Este vorba despre segmentul lipsă din autostrada A3 care, odată terminat, va lega Târgu Mureș de Cluj-Napoca pe un drum de mare viteză neîntrerupt. De asemenea, va conecta pe autostradă județul Mureș (unde este proiectată A8 către granița cu Republica Moldova) de A10 și ulterior de A1 către vama Nădlac, la granița cu Ungaria.

Sectorul din A3 investigat de Pro Infrastructură are 15,7 kilometri, între Chețani și Câmpia Turzii, marcat pe harta interactivă."Contractul a fost semnat în 26.10.2022, iar ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, termenul de finalizare fiind august 2024.
Rezilierea cu antreprenorul precedent, Straco, s-a făcut la un progres fizic de aproape 38%. Chiar cu unele lucrări refăcute, restul rămas de executat pentru o inaugurare (stadiu ~95%) în decembrie 2023 ar fi de aproximativ 60%, deci o medie lunară de 6,5-7%. Foarte dificil, dar nu imposibil.

Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza.

Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească", arată Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.Precedentul contract a fost reziliat în 2021, după ce contructorul desemnat după mulți ani de întârzire a reușit să producă sub 40% din lucrare între 2016 și 2021. ...citeste mai departe despre "Miracolul așteptat în Transilvania. "Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni mai devreme" VIDEO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 22 Martie 2023, ora 14:18

 Articol citit de 679 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor