Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Ce se întâmplă cu semafoarele inteligente din București. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

Ce se întâmplă cu semafoarele inteligente din București. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan
Semafoare în intersecție FOTO: Facebook/ Primăria Capitalei
Primarul Nicușor Dan a anunțat marți, 20 septembrie, că s-a încheiat perioada de depunere a
ofertelor pentru achiziția Studiului de Fezabilitate privind extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS).


Modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București ar urma să fie făcută în patru etape distincte, potrivit edilului.

”În prima etapă, vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni.

Etapa a doua prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București.

Etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș.
Valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,6 milioane lei, fără TVA.

În ceea ce privește sursa de finanțare, am depus, în parteneriat cu primăriile de sector, cerere de finanţare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi implementarea etapelor 1 şi 2 ale proiectului”, se arată într-o postare a lui Nicușor Dan pe pagina de Facebook. ...citeste mai departe despre "Ce se întâmplă cu semafoarele inteligente din București. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 20 Septembrie 2022, ora 17:23

 Articol citit de 304 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor