Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
< >15 / 38 stiri
A   A   A

Țară cu 1 milion de români suferă din cauza lui Putin: Cea mai mare criză din ultimii 38 de ani

Țară cu 1 milion de români suferă din cauza lui Putin: Cea mai mare criză din ultimii 38 de ani
Spania se confruntă cu cea mai mare inflație din ultimii 38 de ani FOTO: Rispei
Consecințele războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina pe 24 februarie 2022 au lovit întreaga Europă și nu numai, în special datorită creșterii prețurilor la gaze și petrol. Astfel, o țară unde trăiesc 1 milion de români, Spania, se confruntă cu cea mai mare valoare a inflației din ultimii 38 de ani, ce a ajuns la 10,8%, în luna iulie.
Spania și-a revizuit previziunile privind inflația din 2022 și 2023, după anunțul făcut de Nadia Calvino, ministrul Economiei. Astfel, se prognozează ca valoarea indicatorului să se situeze la 7,8% în 2022 și la 2,9% în 2023, potrivit Saltwire.

Prețurile de consum din Spania au crescut cu cel mai rapid ritm din septembrie 1984. Astfel, Madridul a anunțat că prețurile au crescut în iulie cu 10,8%, după ce în iunie avusese valoarea de 10,2%.

O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea

Spania se luptă cu inflația, care s-a înregistrat în mai multe țări europene, precum Italia și Turcia, din cauza consecințelor legate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.
Experții din Spania anunță că această creștere a inflației se datorează în principal prețurilor mai mari ale alimentelor și al băuturilor nealcoolice, pe lângă costurile legate de energia electrică.

Cu toate aceste dificultăți, totuși Spania a anunțat că își menține obiectivul creșterii economice din 2022, prognozându-l la 4,3%. Dar pentru anul viitor, Calvino a redus predicția la 2,7%, de la 3,5% menționat anterior.

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează

”Este o situație foarte dificilă pentru familii și gospodării în general”, care se luptă să-și plătească facturile la energie, care au crescut foarte mult pe fondul creșterii prețurilor din domeniu, a spus Monica Guiteras Blaya din Barcelona, care lucrează la firma Enginyria Sense Fronteres, pentru Euronews.

Să menționăm faptul că în Spania trăiesc aproximativ 1 milion de români conform Ministerului Incluziunii, la finalul anului 2020. Dar numărul acestora este în scădere, datorită faptului că viața a devenit foarte scumpă. ...citeste mai departe despre "Țară cu 1 milion de români suferă din cauza lui Putin: Cea mai mare criză din ultimii 38 de ani" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 04 August 2022, ora 18:45
 Sursa: Business24

 Articol citit de 620 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor