TradeVille - Banca Centrală Europeană majorează dobânda de referință

Vineri, 03 Februarie 2023, ora 09:42
482 citiri
TradeVille - Banca Centrală Europeană majorează dobânda de referință
FOTO: tradeville.ro

Banca Centrală Europeană majorează dobânda de referință

Banca Centrala Europeana (BCE) a decis majorarea cu 50 de puncte de baza a celor 3 rate de dobândă cheie. Prin urmare, rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare a crescut la 3%, in timp ce ratele dobanzilor la facilitățile de creditare si de depozit au crescut la 3.25% respectiv 2.5%. Consiliul guvernatorilor va menține ritmul de majorare al dobânzii de referința pentru a asigura revenirea inflației la ținta de 2% pe termen mediu. In următoarea ședința de politica monetara din luna martie, BCE intenționează sa majoreze cu încă 50 puncte de baza. (Surse: CNBC; ECB)

Preturile “La Poarta Fabricii” La Sfârșit De An

In luna decembrie 2022, preturile producției industriale pe total (piața interna si externa) au crescut cu 0.2% fata de luna noiembrie 2022, respectiv cu 32.8% fata de luna decembrie 2021. In termenii variației lunare, este cea mai mica rata de creștere din 2022. Analizând după marile grupe industriale, cea mai accelerata creștere a preturilor producției industriale s-a observat in industria energetica (+68.9% vs. decembrie 2021), iar cel mai mic avans al preturilor a fost raportat in industria bunurilor de capital (+9.2% vs. decembrie 2021). (Sursa: INS)

Contrapartea Centrala, Mai Aproape De Operaționalizare

Cererea oficiala de autorizare a Contraparții Centrale a fost depusa la ASF la sfârșitul lunii trecute. Astfel, odată cu inițierea procesului formal de autorizare, Contrapartea Centrala ar putea fi operaționalizata in T4 2023, potrivit declarațiilor CEO al BVB, Adrian Tănase. Contrapartea Centrala este importanta din doua perspective conform președintelui BVB, Radu Hanga. Pe de o parte deschide ușa spre piața de derivative si de de alta parte oferă o conexiune cu piața de energie. (Surse: Financial Intelligence; Economica.net)

BoE Majorează Rata De Dobânda

Banca Angliei a majorat rata de dobândă de la 3.5% la 4%, înregistrând cel mai ridicat nivel din 2008 pana in prezent. Anunțul vine la o zi după ce Rezerva Federala a SUA a crescut rata de dobândă cu 0.25%. De asemenea, conform prognozelor BoE, se estimează ca PIB se va contracta cu 0.7% in 2023, in timp ce Fondul Monetar International a retrogradat proiecția privind creșterea PIB al Marii Britanii la -0.6%. .Ultimele date referitoare la inflație indica o ușoara scădere fata de luna anterioara (10.7% vs. 11.1%). (Surse: Reuters; CNBC)

F ...citeste mai departe despre "TradeVille - Banca Centrală Europeană majorează dobânda de referință" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa, #analiza, #analiza bursiera a zilei , #Stiri Macroeconomie