Turistii care pleaca in vacanta in statele UE au site dedicat lansat de Comisia Europeana

Luni, 15 Iunie 2020, ora 15:01
1047 citiri
Turistii care pleaca in vacanta in statele UE au site dedicat lansat de Comisia Europeana
FOTO: Pixabay.com

Comisia Europeana a lansat luni o platforma web intitulata ''Re-open EU'', dedicata sprijinirii reluarii in siguranta a calatoriilor si a turismului in intreaga Europa, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.

Aceasta platforma va furniza informatii in timp real privind frontierele si disponibilitatea mijloacelor de transport si a serviciilor de turism din statele membre. "Re-open EU" va contine si informatii practice furnizate de statele membre cu privire la restrictiile de calatorie, la masurile de protectie a sanatatii publice si de siguranta, cum ar fi distantarea fizica sau purtatul mastilor, precum si alte informatii utile precum ofertele turistice din fiecare tara si din UE. Astfel, europenii vor fi in masura sa isi planifice vacantele de vara si deplasarile pe termen mai lung tinand cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

"Dupa saptamani intregi de izolare, granitele interne ale UE incep sa se redeschida. Site-ul "Re-open EU" pe care il lansam astazi va facilita accesul calatorilor la o serie de informatii practice, care le vor permite sa-si faca increzatori planurile de vacanta si sa se deplaseze in siguranta. "Re-open EU" se adreseaza in egala masura proprietarilor de restaurante si de hoteluri mici, precum si localitatilor din intreaga Europa, permitandu-le sa se inspire din solutiile inovatoare dezvoltate de altii", a declarat comisarul pentru piata interna, Thierry Breton.

"Patrimoniul cultural amplu si bogat al Europei este unul dintre cele mai pretioase bunuri ale noastre. Insa din cauza imposibilitatii de a calatori si a inchiderii majoritatii obiectivelor turistice in ultimele luni, cultura si turismul au fost grav afectate. Platforma "Re-open EU" furnizeaza informatii esentiale si actualizate, necesare reinceperii deplasarilor sigure in Europa", a declarat la randul sau comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, Mariya Gabriel.

Platforma face parte din pachetul Comisiei privind turismul si transporturile din 13 mai 2020, lansat pentru a restabili increderea calatorilor din UE si pentru a sprijini reluarea turismului european in conditii de siguranta si cu respectarea masurilor de precautie sanitare necesare.

Noua platforma, care vine si cu o versiune de mobil (aplicatie web), reprezinta un reper esential al calatorilor aflati in UE, deoarece centralizeaza informatii actualizate provenite de la Comisie si de la statele membre. Prin intermediul unei harti interactive, ea ...citeste mai departe despre "Turistii care pleaca in vacanta in statele UE au site dedicat lansat de Comisia Europeana" pe Ziare.com

#Comisia Europeana, #turism, #turism Romania, #turism Bulgaria, #turism Grecia, #vacanta, #pandemie, #carantina, #epidemie, #coronavirus , #Stiri Macroeconomie