Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

UE interzice agențiilor de rating de top să evalueze datoria suverană a Rusiei și companiile din această țară

UE interzice agențiilor de rating de top să evalueze datoria suverană a Rusiei și companiile din această țară
Moscova, Rusia FOTO: Unsplash.com
Uniunea Europeană a interzis firmelor de rating de top să evalueze datoria suverană a Rusiei și companiile țării, ca parte a celui mai recent pachet de sancțiuni, a anunțat marți, 15 martie, Comisia Europeană.
„Aceste sancțiuni vor contribui și mai mult la creșterea presiunii economice asupra Kremlinului și la paralizarea capacității acestuia de a-și finanța invazia Ucrainei”, a spus Comisia într-un comunicat citat de Reuters.

„Au fost coordonați cu parteneri internaționali, în special cu Statele Unite”, a adăugat acesta.

Alte măsuri din pachet au inclus o interdicție a importurilor de produse din oțel rusești aflate în prezent în cadrul măsurilor de salvgardare ale UE, despre care a estimat că se va ridica la aproximativ 3,3 miliarde de euro (330,15 milioane de dolari) în venituri din export pierdute pentru Rusia.

A existat, de asemenea, o interdicție a exportului de bunuri de lux, cum ar fi mașini și bijuterii de lux, și o creștere a numărului de persoane bogate sancționate cu legături cu președintele rus Vladimir Putin.

Citește cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina ...citeste mai departe despre "UE interzice agențiilor de rating de top să evalueze datoria suverană a Rusiei și companiile din această țară" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 15 Martie 2022, ora 11:38

 Articol citit de 713 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor