Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

HORA: Patronatele din HoReCa nu isi vor obliga angajatii sa se vaccineze

HORA: Patronatele din HoReCa nu isi vor obliga angajatii sa se vaccineze
Foto: Pixabay.com
Patronatele din HoReCa nu isi vor obliga angajatii sa se vaccineze, dar le vor spune acestora ca vaccinarea grabeste revenirea la viata normala, a declarat presedintele Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA), Daniel Mischie.
"Vaccinul este optional. Ceea ce facem noi astazi este sa incurajam, sa explicam oamenilor ca daca dorim sa revenim la viata normala, putem grabi acest proces prin vaccin. Operatorii din industrie nu vor obliga angajatii sa se vaccineze, nu exista aceasta intentie din punctul de vedere al operatorilor din HoReCa. Cred ca mesajul trebuie sa fie foarte clar pentru toata lumea: acest vaccin este optional, nu este obligatoriu si nu poate fi subiect de discriminare. Deci nu poate participa la o conferinta de presa decat cine este vaccinat, poate servi la masa numai cine este vaccinat, sau se poate urca in autobuz numai cine este vaccinat", a afirmat Daniel Mischie.

Acesta este optimist afirmand ca romanii din populatia generala vor demonstra o dorinta mare de vaccinare, dupa inceperea celei de-a treia etape a procesului de vaccinare.

"Sansa sa ai o problema medicala, in sensul sa te infectezi cu covid, si sa ajungi sa ai nevoie de asistenta medicala, este astazi de 100 de unitati. In momentul in care iti faci acest vaccin, sansa sa ai nevoie de asistenta medicala scade dramatic. Deci eu sunt convins ca problemele vor fi din punct de vedere al organizarii infrastructurii ca sa faca fata, pentru ca in stadiul trei, cand se va da drumul pentru intreaga populatie, cred ca mai degraba vom fi preocupati sa prindem vaccinul", a precizat Daniel Mischie.
Cum se va face vaccinarea in Romania

Vaccinarea impotriva COVID-19 are loc in trei etape, in fiecare etapa fiind prioritizate anumite grupuri din populatia tarii cu varsta peste 18 ani . Aceasta prioritizare este necesara deoarece cantitatea de vaccin necesara este livrata de producator etapizat, in functie de capacitatea de productie.

In prezent ne aflam in prima etapa, in care este vaccinat doar personalul din sectorul medical si social. In a doua parte a lunii ianuarie va incepe si a doua etapa, in care vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice si personalul din domeniile cheie, esentiale. Vaccinarea populatiei generale, care nu se afla in grupele de risc, va incepe conform anunturilor autoritatilor in luna aprilie.

Pentru etapa a II-a - Populatia cu grad ridicat de risc si Lucratori care desfasoara ac ...citeste mai departe despre "HORA: Patronatele din HoReCa nu isi vor obliga angajatii sa se vaccineze" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 15:06

 Articol citit de 301 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor