Veste proastă pentru băutorii de bere. Aproape trei sferturi dintre baruri se vor închide

Miercuri, 24 August 2022, ora 14:38
693 citiri
Veste proastă pentru băutorii de bere. Aproape trei sferturi dintre baruri se vor închide
Peste 70% dintre barurile din Marea Britanie s-ar putea închide FOTO Pexels

Producătorii de bere independenţi din Marea Britanie au îndemnat miniştrii să intervină pentru a salva sectorul, deoarece cercetările au arătat că peste 70% dintre baruri nu se aşteaptă să reziste iernii dacă nu se iau măsurile necesare de reducere a costurilor energiei, relatează The Guardian.

Într-o scrisoare adresată ministrului Finanţelor, Nadhim Zahawi, producătorii independenţi de bere au cerut intervenţia imediată a guvernului, avertizând că o industrie cândva înfloritoare se confruntă acum cu o ”incertitudine gravă”. Ei au spus că impactul creşterii facturilor la energie este agravat de o scădere a vânzărilor, deoarece gospodăriile caută să economisească bani, de lipsa echipamentelor, precum butoaie, bidoane şi gaz de CO2 şi o recoltă slabă de hamei care creşte preţurile.

”Am intrat într-una dintre cele mai dificile vremuri pentru sectorul berii”, a precizat Societatea Berarilor Independenţi, într-o scrisoare semnată şi de preşedintele Campaniei pentru bere adevărată.

”Micii producători de bere anunţă că facturile la energie se dublează sau se triplează, punând în pericol capacitatea viitoare de a produce bere”, se mai arată în scrisoare.

Avertismentul a venit în timp ce operatorii barurilor au raportat creşteri similare ale costurilor energiei, precum şi informaţii cărora unii furnizori refuză să ofere noi contracte sectorului, deoarece se tem că barurile ar putea să nu-şi poată plăti facturile. Peste 35% dintre operatori au declarat că şi-au dublat costurile utilităţilor, în timp ce 30% au spus că s-au triplat, potrivit unui sondaj pentru publicaţia comercială Morning Advertiser.

Un operator a menţionat că i s-a cotat un cost al energiei de aproape şase ori mai mare decât în contractul actual.

Aproape trei sferturi dintre respondenţi au spus că nu şi-ar putea permite creşterile.

Berarii şi operatorii barurilor cer guvernului să intervină pentru a preveni alte daune, cu reduceri ale TVA-ului şi ale cotelor de afaceri, plafonări ale preţurilor la energie pentru întreprinderile mici şi granturi pentru tehnologiile regenerabile cu scopul de a reduce consumul de energie.

Heath Ball, directorul general al Frisco Group, care operează trei baruri în sud-estul Marii Britanii, a declarat că barurile se confruntă cu un ”scenariu apocaliptic”.

”Această criză a facturilor de energie vine în spatele celor mai d ...citeste mai departe despre "Veste proastă pentru băutorii de bere. Aproape trei sferturi dintre baruri se vor închide" pe Ziare.com

#criza economica, #bere, #consum bere, #Marea Britanie , #Stiri Macroeconomie