Țările din Europa care regândesc subvenţiile pentru vehicule electrice pentru a-și proteja industria de importurile chinezeşti

Marti, 10 Octombrie 2023, ora 11:41
0 citiri
Țările din Europa care regândesc subvenţiile pentru vehicule electrice pentru a-și proteja industria de importurile chinezeşti
Franţa și Italia regândesc subvenţiile pentru vehicule electrice pentru a-și proteja industria de importurile chinezeşti FOTO Pixabay

Guvernele din Europa încep să regândească scheme de ajutor pentru achiziționarea de vehicule electrice, în contextul în care tot mai mulți bani ajung de fapt la companii producătoare din China.

Producătorii auto vor prezenta autorităţilor franceze, începând de marţi, specificaţiile vehiculelor lor electrice, în speranţa că vor putea să beneficieze în continuare de subvenţii, conform noilor condiţii ce ar putea descuraja achiziţiile de modele produse în China, transmite Reuters.

Pe fondul concurenţei puternice din sectorul vehiculelor electrice (EV), punctajul de mediu pentru fiecare model va avea la bază întregul ciclu de producţie, va lua în calcul emisiile de carbon pentru transportarea maşinilor, precum şi materialele şi sursele de energie folosite la producerea lor.

Punctajul, calculat automat cu ajutorul unei platforme online, va exclude probabil cele mai multe modele fabricate în Asia, chiar dacă unele sunt dintre cele mai vândute vehicule electrice în Franţa, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale.

"Dacă există vehicule fabricate în Asia care sunt extrem de uşoare, au multe calităţi, poate rămân în continuare eligibile pentru subvenţii, dar credem că vor fi puţine, cu siguranţă nu majoritatea", au precizat sursele, scrie Agerpres, citat de stiridiaspora.ro.

Dacia Spring, în topul vehiculelor electrice vândute în Franța

Printre vehiculele electrice cele mai vândute din Franţa se află Model Y şi Model 3 de la Tesla, precum şi Dacia Spring. Ele sunt produse în China, aşa cum e şi modelul din ce în ce mai popular MG4, fabricat de grupul chinez SAIC.

Subvenţia guvernamentală pentru vehiculele electrice este de 5.000 de euro pentru majoritatea gospodăriilor şi de 7.000 de euro pentru cele mai sărace.

Şi Italia ia în considerare noi subvenţii pentru achiziţionarea de maşini, care ar include emisiile de carbon în procesul de fabricaţie şi distribuţie, un mod de a-şi proteja industria de importurile chinezeşti, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Schema ar putea descuraja în mod potenţial achiziţiile de vehicule electrice (EV) produse în China, în condiţiile în care importurile sunt în creştere în Europa, pe fondul preţurilor mai scăzute decât ale celor fabricate de producătorii auto locali.

...citeste mai departe despre "Țările din Europa care regândesc subvenţiile pentru vehicule electrice pentru a-și proteja industria de importurile chinezeşti" pe Ziare.com

Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#masini electrice, #subventii, #auto, #masini , #Stiri Auto