Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Media > Stiri Media
A   A   A

BBC, investigat in Rusia pentru propaganda terorista

BBC, investigat in Rusia pentru propaganda terorista
Foto: Arhiva Ziare.com
BBC a difuzat un material despre care Organul de reglementare a comunicatiilor din Rusia considera ca propaga ideile unei grupari teroriste. O ancheta a fost deschisa la Moscova.
Rusia a comunicat luna trecuta ca a lansat o investigatie privind BBC ca raspuns la presiunile puse de Londra pentru operatiunile postului finantat de Kremlin, RT, in Marea Britanie.

Cele doua posturi au fost implicate in tensiunile dintre Moscova si Londra, care au inceput anul trecut dupa otravirea fostului spion rus Sergei Skripal si a fiicei sale Yulia in orasul englez Salisbury. Marea Britanie sustine ca serviciile secrete ruse sunt responsabile, lucru negat de Rusia.

"Au loc verificari pentru a aflat daca site-urile BBC (...) respecta legea din Rusia. Pana acum au fost descoperite materiale care transmit principiile ideologice ale unei grupari teroriste (citate ale teroristului al-Baghdadi) ", a informat Rusia.

Abu Bakr al-Baghdadi este liderul ISIS, grupare interzisa in Rusia.

"Este in desfasurare o investigatie pentru a afla daca aceste materiale respecta legislatia din Rusia", se arata in comunicat.

Cand a fost anuntata initial investigatia rusa luna trecuta, BBC a informat ca respecta in totalitate legea. ...citeste mai departe despre "BBC, investigat in Rusia pentru propaganda terorista" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 22:41

 Articol citit de 1221 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor