Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Media > Audiovizual
A   A   A

Claudiu Saftoiu, noul presedinte al Consiliului de Administratie TVR

Claudiu Saftoiu, noul presedinte al Consiliului de Administratie TVR
Claudiu Saftoiu a fost ales, marti, presedintele Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTV), urmand sa fie validat de Parlament ca presedinte-director general al SRTV.
Membrii CA al TVR, validati, marti, de plenul Parlamentului, au votat deschis candidaturile lui Claudiu Saftoiu si Valentin Nicolau, alegandu-l pe cel dintai presedinte-director general al TVR.

Claudiu Saftoiu a fost ales cu 10 voturi "pentru", 2 voturi "impotriva" si o abtinere, au precizat la iesirea din sala membri ai Consiliului de Administratie al TVR, care au fost avizati favorabil tot marti, in plenul Parlamentului.
Claudiu Saftoiu a fost propus ca membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune din partea PNL.
Claudiu Saftoiu a fost consilier prezidential intre 2004 si 2006, de la inceputul primului mandat al presedintelui Traian Basescu pana la numirea sa in functia de director al Serviciului de Informatii Externe. In martie 2007, Saftoiu a demisionat din functia de director al SIE, la cinci luni si jumatate de la numire, in ziua in care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentara de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui Basescu. In stenograma Saftoiu sustine ca interceptarile convorbirilor facute de SIE sunt pe baza de mandat de la procurorul general si ca Serviciul dispune de aparatura de interceptare.

Presedintele Consiliului de Administratie este numit de Parlament, pe o perioada de patru ani.

Pe 12 iunie, Consiliul de Administratie al TVR, in frunte cu Alexandru Lazescu, presedintele-director general al Televiziunii Romane, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. In functia de director general interimar al TVR a fost numit Radu Calin Cristea.

Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Publica a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. Televiziunea Romana are circa 3.400 de angajati.
Facebook ShareTweet
 Marti, 26 Iunie 2012, ora 18:27

 Articol citit de 1521 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor