Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Media > Stiri Media
A   A   A

CNA a dat inca o amenda drastica pentru Realitatea TV

CNA a dat inca o amenda drastica pentru Realitatea TV
Foto: Facebook/RealitateaTV
Consiliul National al Audiovizualului a decis, marti, sa amendeze Realitatea TV cu 10.000 de lei, pentru o emisiune din decembrie moderata de Denise Rifai.
CNA a "analizat rapoartele de monitorizare intocmite de directia de specialitate ca urmare a unor sesizari primite la CNA si a decis sa sanctioneze postul de televiziune Realitatea TV cu o amenda de 10.000 de lei pentru ca, la difuzarea emisiunii de dezbatere Talk News moderata de Denise Rifai, editia din 04.12.2018, s-au incalcat dispozitiile art. 67 din Codul de reglementare a continutului audiovizual", precizeaza un comunicat CNA remis Ziare.com.

Articolul mentionat prevede ca "in exercitarea dreptului lor de a-si exprima opinii sau puncte de vedere in legatura cu subiecte de interes public, prezentatorii si moderatorii trebuie sa asigure o separare clara a opiniilor de fapte si nu trebuie sa profite de aparitia lor constanta in programe intr-un mod care sa contravina exigentelor de asigurare a impartialitatii".

Amintim ca, pe 17 ianuarie, postul Realitatea TV a avut suspendata emisia timp de zece minute, ca urmare a unei decizii CNA care a sanctionat astfel modul in care televiziunea de stiri a reflectat mitingul din 10 august 2018.

Citeste si: Iohannis: Decizia CNA de a suspenda emisia Realitatea TV e fundamentata pe criterii de ordin politic

Pe de alta parte, senatorii USR au solicitat ieri infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind aceasta decizie a CNA.

B.B. ...citeste mai departe despre "CNA a dat inca o amenda drastica pentru Realitatea TV" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 05 Februarie 2019, ora 19:14

 Articol citit de 1153 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor