Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Media > Stiri Media
A   A   A

E oficial: Pro TV va avea alt proprietar. Compania mama va fi vanduta celui mai bogat om de afaceri din Cehia

E oficial: Pro TV va avea alt proprietar. Compania mama va fi vanduta celui mai bogat om de afaceri din Cehia
Foto: Facebook/Pro Tv
Grupul de media Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, a semnat un acord definitiv pentru vanzarea catre fondul de investitii PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, miliardarul Petr Kellner (55 de ani).
Tranzactia semnata acum este evaluata la 2,1 miliarde dolari. PPF va plati 4,58 dolari pe actiune, in numerar, actionarilor CME, anunta Profit.ro.

Finalizarea tranzactiei este estimata pentru jumatatea anului viitor.
CME a anuntat, in martie, ca analizeaza o potentiala fuziune sau vanzarea catre un investitor strategic, parte a unui plan menit sa maximizeze valoarea detinerilor actionarilor. CME opereaza o retea de 30 de canale TV, in Romania, Bulgaria, Cehia, Slovacia si Slovenia.

Proprietarul Peo TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), a obtinut in primele 9 luni venituri de circa 126,86 milioane dolari pe piata romaneasca, in scadere cu 7,2% fata de perioada similara din 2018.

Spre comparatie, dupa primele 3 trimestre din 2018, compania a raportat 136,68 milioane de dolari in Romania. La un curs de schimb constant, veniturile CME in Romania au crescut insa usor, cu 0,6%. ...citeste mai departe despre "E oficial: Pro TV va avea alt proprietar. Compania mama va fi vanduta celui mai bogat om de afaceri din Cehia" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 28 Octombrie 2019, ora 08:11

 Articol citit de 1318 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor