Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Media > Stiri Media
A   A   A

Facebook, Google, Twitter si YouTube vor lupta impreuna impotriva fake news pe coronavirus

Facebook, Google, Twitter si YouTube vor lupta impreuna impotriva fake news pe coronavirus
Foto: Facebook
Cele mai importante companii din online au emis o declaratie comuna prin care isi iau angajamentul de a lupta impotriva fraudei si a dezinformarilor pe tema noului coronavirus.
Intr-o declaratie comuna, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter si YouTube promit ca vor face tot ce este posibil pentru a elimina dezinformarile si tentativele de frauda din cadrul propriilor platforme.

Angajamentul vine dupa o teleconferinta de doua ore pe care reprezentantii companiilor in cauza au avut-o recent cu Casa Alba. Marilor companii li s-a cerut atunci acelasi lucru - sa opreasca dezinformarile privind noul coronavirus.

In comunicat se arata ca semnatarii lucreaza intre ei, dar si cu oficialitatile din domeniul Sanatatii pentru a lupta impotriva dezinformarii si a pune la dispozitia utilizatorilor informatii din surse oficiale.

Nu se intra in detalii privind strategia, insa se vorbeste despre principalele tipuri de continut care sunt vizate: reclamele privind presupuse leacuri, stiri din surse necunoscute si filmari care contin teorii ale conspiratiei.

Unii dintre semnatari au luat deja masuri in acest sens.

Google a eliminat aplicatii legate de COVID-19, Twitter a blocat o serie intreaga de conturi, iar Facebook a oprit mai multe campanii publicitare.

Citeste cele mai noi informatii despre coronavirus

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume ...citeste mai departe despre "Facebook, Google, Twitter si YouTube vor lupta impreuna impotriva fake news pe coronavirus" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 17 Martie 2020, ora 10:10

 Articol citit de 1722 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor