Forbes Media va fi scos la vanzare

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 15:35
1433 citiri
Forbes Media va fi scos la vanzare
Foto: apositivecurl.com

Compania Forbes Media, care editeaza revista Forbes, va fi scoasa la vanzare, proprietarii grupului de presa urmarind sa atraga o suma de cel putin 400 de milioane de dolari prin aceasta tranzactie.

Forbes Media LLC, faimoasa pentru urmarirea averilor miliardarilor din intreaga lume, vrea sa afle cat valoreaza brandul sau care are o istorie de 96 de ani, insa care a fost afectat de scaderea pietei de publicitate in print si de dezvoltarea presei online, scrie bloomberg.com, citat de Mediafax.

Astfel, Forbes Media - care publica revista Forbes si detine platforma Forbes.com - a angajat Deutsche Bank AG pentru a examina posibilitatea unei tranzactii, ca urmare a interesului aratat de persoane interesate sa cumpere grupul al carui sediu central este in New York, conform unui mesaj intern transmis angajatilor Forbes de catre Mike Perlis, Chief Executive Officer al companiei.

Anuntul vine dupa ani de scadere a profiturilor companiei, perioada in care familia Forbes - un pionier in businessul media - a incercat sa isi stabilizeze veniturile prin vanzarea unui pachet de actiuni in 2006, prin strangerea de fonduri ca urmare a vanzarii unor proprietati, inclusiv cladirea de birouri din Manhattan, si prin concentrarea atentiei in zona de media digitala.

Citand surse apropiate companiei, bloomberg.com precizeaza ca proprietarii Forbes Media urmaresc sa atraga prin aceasta tranzactie o suma de cel putin 400 de milioane de dolari.

Printre potentialii cumparatori ai Forbes Media s-ar putea numara chiar miliardarii care apar in topurile publicate de revista Forbes, mai scrie bloomberg.com, care il citeaza pe Stewart Pinkerton, autorul cartii "The Fall of the House of Forbes", publicata in 2011.

Pe de alta parte, familia Forbes a primit pentru Forbes Media o oferta de 400 de milioane de dolari, in anul 2004, din partea companiei de publishing Conde Nast Inc., pe care insa a respins-o considerand ca suma nu este suficient de mare, conform volumului scrie de Pinkerton.

Forbes Media a vandut un pachet minoritar de actiuni in 2006 fondului de investitii Elevation Partners, condus de Roger McNamee si sustinut de Bono, liderul trupei U2. Grupul a platit aproximativ 240 de milioane de dolari pe 45% din actiunile Forbes, potrivit unor persoane apropiate tranzactiei, citate de Bloomberg.

In anul 2010, Mike Perlis a fost angajat sa conduca Forbes Media, fiind prima persoana din afara familiei Forbes adusa la conducerea companiei. Potrivit lui Perlis, este de asteptat ca in acest an Forbes Media sa inregistreze cele mai bune rezultate financiare din ultimii sase ani, datorita operatiunilor sale digitale, licentelor Forbes si evenimentelor derulate sub acest brand.

Compania Forbes Media a fost infiintata in anul 1917, de B. C. Forbes, si detine, pe langa revista Forbes, una dintre emblemele mass-media din SUA, si alte publicatii, precum si site-ul Forbes.com. De asemenea, Forbes Media detine Forbes Asia, ForbesLife, ForbesLife Executive Woman si ForbesLife MountainTime. In ultimii ani, Forbes, alaturi de parteneri locali, a lansat editii in mai multe limbi, inclusiv in romana.

In 2010, miliardarul american Steve Forbes a renuntat la functiile de presedinte executiv si director general ocupate la grupul Forbes Media, acestea fiind preluate de Mike Perlis, un veteran al industriei media. Atunci, Tim Forbes, fratele lui Steve Forbes, a renuntat la pozitia de director operational executiv. Steve Forbes a pastrat pozitiile de presedinte al Consiliului de Administratie si redactor-sef al Forbes Media, iar fratele sau a ramas presedinte al diviziei Forbes Digital si membru in CA al grupului.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vanzare revista Forbes, #publisher Forbes vanzare, #Forbes media vanzare , #Reviste