Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Media > Audiovizual
A   A   A

Fostii angajati de la Money TV au depus plangere penala la DIICOT impotriva lui Freciu si celorlalti actionari

Fostii angajati de la Money TV au depus plangere penala la DIICOT impotriva lui Freciu si celorlalti actionari
Cateva zeci de fosti angajati si colaboratori ai postului de televiziune Money Tv au depus vineri la DIICOT o plangere penala impotriva actionarilor si administratorului societatii comerciale care a operat licenta audiovizuala a postului pana in luna septembrie 2013, printre care si Sorin Freciu.
Semnatarii plangerii penale sunt reporteri, redactori, realizatori de emisiuni, cameramani, regizori, angajati din zona tehnica si administrativa, care nu si-au primit in totalitate banii aferenti unor perioade de luni sau chiar ani.

Acuzatiile aduse sunt de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala, spalare de bani.

Postul Money Tv a fost operat de firma Media Advertising&Sales. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionarii companiei sunt: Sorin Freciu (75%), Sorin Codita (5%), acesta din urma fiind si administrator, SC WEBSTER GAZ GROUP SRL (20%).

Jurnalistii sustin ca patronatul SC Media Advertising&Sales a "mutat", de-a lungul ultimilor ani, personalul statiei Tv prin mai multe firme, fapt pentru care "plangerea depusa la DIICOT este formulata la adresa urmatoarelor companii - ca entitati juridice, dar si la adresa asociatilor si administratorilor lor, incepand cu anii 2007 - 2008: SC Media Advertising&Sales SRL, SC Radio Tv Global Network SRL, SC Worldwide Media Solutions SRL, SC The Money Channel Consulting SRL, SC Creative Media Ideas SRL, SC Realitatea Media SRL".
Actiunea incearca sa atraga atentia asupra practicilor penale ale unor patroni din mass-media

Actiunea penala urmareste doua scopuri: sa declanseze mecanismul prin care oamenii sa-si recupereze drepturile banesti cuvenite, respectiv "sa atraga atentia colegilor de breasla si organizatiilor sindicale din domeniu asupra practicilor penale la care se preteaza unii patroni din mass-media".

Pe 10 septembrie, Consiliul National al Audiovizualului a decis sa retraga licenta postului Money Tv.

Consiliul a luat aceasta hotarare pe baza unor prevederi din Legea audiovizualului, conform carora licenta se poate retrage daca "titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica si mai mult de 96 de ore pentru orice alte motive imputabile titularului".

Decizia membrilor Consiliului a fost luata dupa ce inspectorii CNA au constatat ca postul nu mai emite.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 15:10

 Articol citit de 1840 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor