History vrea sa se impuna in Romania ca principala televiziune de documentare

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 11:21
1597 citiri
History vrea sa se impuna in Romania ca principala televiziune de documentare

Televiziunea History vrea sa se impuna pe piata audiovizualului din Romania, prin adaptarea grilelor sale de programe la asteptarile telespectatorilor romani si prin productia de continut local, a declarat Tom Davidson, Managing Director al companiei A+E Networks UK.

Davidson afirma ca History este distribuit in Romania inca din anul 2008, insa prezenta televiziunii pe piata audiovizualului romanesc a fost consolidata odata cu intrarea pe RCS&RDS, anul trecut.

Potrivit lui Davidson, History are in prezent in jur de 3 milioane de abonati in Romania, fiind prezent in ofertele RCS&RDS, Romtelecom (DTH), UPC si iNES IPTV. "Vrem sa ne extindem distributia si in grilele operatorilor de cablu mai mici", a spus Davidson.

Intrebat daca nu se teme ca History va fi scos din grilele RCS&RDS la fel de brusc cum a intrat in noiembrie 2012, exact in seara in care toate televiziunile din portofoliul Discovery au fost eliminate din pachetele operatorului de cablu, Tom Davidson a spus: "Stiu ca am beneficiat de aceasta situatie. A fost un timing bun pentru noi, dar cine stie in viitor? Poate sa fie rau pentru noi. Dar noi am purtat discutii mai multe, de mult timp (cu RCS, n.r.). In general, vrem sa stie operatorii ca suntem un brand bun si ca suntem interesati (de distributie, n.r.) si ca am facut performanta in alte tari. Bine ca am fost pe primul loc in mintea lor (a celor de la RCS, n.r.)".

Tom Davidson a mai spus ca urmatorul pas in strategia de business a companiei pe care o conduce il reprezinta cresterea vanzarilor de publicitate pe History.

History a aderat la Asociatia Romana de Masurare a Audientelor (ARMA) in februarie 2013 si, incepand din aceasta luna, a lansat un semnal de transmisie pentru Romania, asigurand grile de programe, promo-uri si campanii de marketing personalizate pentru Romania.

"Suntem incantati sa fim canalul numarul 1 in segmentul pe care activam, in acest moment", a mai spus Tom Davidson. Potrivit datelor oferite de ARMA si prezentate in cadrul evenimentului, History este urmarit in Romania, zilnic, de peste 500.000 de telespectatori unici, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, din mediul urban.

"Publicul urban este reprezentat cu precadere de barbati (peste 60% din audienta) si persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 54 de ani (peste 80%)", potrivit informatiilor furnizate de History.

Romania, cea mai importanta piata din regiune, dupa Polonia

Tom Davidson a mai spus ca planurile History pe piata audiovizualului romanesc vizeaza si crearea de continut local. "Avem planul sa producem pentru piata din Romania si vom purta discutii cu firme de productie de aici sa vedem care sunt ideile lor", a mai spus Davidson.

In planurile lui reprezentantului televiziunii intra si deschiderea unui birou local al History. "La inceput va fi mai mic si vom vedea cum evolueaza lucrurile, dar nu renuntam la Tematic Cable", a spus Davidson, precizand ca Tematic Cable asigura distributia si vanzarea de publicitate pentru History in Romania.

Totodata, Tom Davidson a spus ca Romania este o "piata foarte importanta" pentru History si pentru el personal. "E important personal pentru mine, pentru ca am o istorie in Romania si e important pentru ca, in afara de Polonia, Romania este cea mai mare piata din Europa Centrala si cea mai plina de posibilitati", a mai spus Tom Davidson.

History, o televiziune care "face istoria mult mai atractiva", a fost lansata initial in Marea Britanie, in noiembrie 1995, si este distribuita in momentul de fata in peste 330 de milioane de locuinte, din peste 150 de tari, continutul programelor sale fiind tradus in peste 38 de limbi straine.

Tom Davidson, Managing Director al A+E Networks UK, Justin Stephenson - Director, Ad Sales si Chris Hancox, Senior Director, Marketing & Communications, au prezentat, joi seara, intr-un eveniment organizat la Bucuresti, planurile pentru extinderea History in Romania.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#televiziune History Romania, #televiziuni documentare Romania, #strategie History Romania, #canale televiziune cablu Romania , #Televiziune