Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Media > Televiziune
A   A   A

Mediaset a achizitionat aproape 10% din Prosieben

Mediaset a achizitionat aproape 10% din Prosieben
Foto: CC0 Creative Commons
Operatorul italian de televiziune cu plata Mediaset a anuntat miercuri achizitionarea unei participatii de 9,6% in rivalul german ProSiebenSat.1, transmite Reuters.
Mediaset, fondat in 1987 de fostul premier italian Silvio Berlusconi, a anuntat in ultimele luni ca este in favoarea crearii unui jucator pan-european in sectorul TV pentru a face fata concurentei din acest sector.

Dupa anuntarea tranzactiei, actiunile Prosiebensat.1 au urcat la bursa cu 12%, in timp ce titlurile Mediaset au crescut cu peste 2%.

"Achizitia prietenoasa a participatiei in ProSiebenSat.1 este o alegere pe termen lung, menita sa creeze valoare si sa sporeasca vizibilitatea internationala", a afirmat directorul general al Mediaset, Piersilvio Berlusconi.

Tranzactia dintre Mediaset si Prosieben vine dupa ce luni operatorul de televiziune cu plata Canal Plus a anuntat achizitionarea rivalului european M7, intr-o tranzactie evaluata la aproximativ un miliard de euro (1,12 miliarde de dolari) . In urma achizitiei, Canal Plus isi extinde prezenta in Olanda, Belgia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria si Romania, se arata intr-un comunicat al Canal Plus, post detinut de grupul francez Vivendi.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 29 Mai 2019, ora 11:20

 Articol citit de 2933 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor